Foto: EPA/LETA
Bostonas "Celtics" piektdien ar 113:96 pārspēja traumu nomocīto Ņujorkas "Knicks", izvirzoties vadībā ar 3-0 Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences astotdaļfinālā.

Lielāko daļu punktu uzvarētājiem sakrāja Pols Pīrss un Rejs Allens, kuri kopā guva 70 punktus, attiecīgi 38 un 32 katrs.

Problēmas ar muguru šai sērijā liedz Ņujorkas "Knicks" uzvarētājam Amīram Studemaijeram palīdzēt savai komandai kā viņš to varētu – piektdienas spēlē viņa kontā pieticīgi septiņi punkti un trīs atlēkušās bumbas. Kopš pirmās spēles laukumā nav izgājis arī Šonsijs Bilaps, kurš tajā guva ceļgala traumu.

Ceturtā abu vienību tikšanās notiks svētdien, bet NBA statistika liecina, ka nevienai komandai līdz šim nav izdevies atspēlēties no 0-3 un iekļūt nākamajā "play-off" kārtā.

Savukārt Kobe Braients 80. reizi karjerā NBA "play-off" spēlē guva 30 punktus, bet viņa pārstāvētais Losandželosas "Lakers" piektdien izvirzījās vadībā sērijā pret Ņūorleānas "Hornets", svinot uzvaru ar 100:86.

Pēc trim spēlēm šai sērijā rezultāts ir kļuvis 2-1 "Lakers" labā.

Arī Atlantas "Hawks" un Orlando "Magic" sērijā līdz piektdienas spēlei bija neizšķirts, bet pēc tās vadībā ar 2-1 ir izvirzījies "Hawks", kas uzvarēja dramatiskā mača nogalē – 88:84.

Otrajā puslaikā "Magic" izdevās sadeldēt 14 punktu deficītu un pat izvirzīties vadībā, kad bija atlicis spēlēt 61 sekundi – 84:83. Taču pēdējā minūtē Horforda divi punkti un Krauforda tālmetiens nodrošināja uzvaru "Hawks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!