Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pagājušā gada Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā "Cēsis" pagarinājusi līgumu ar vienības līderi Andu Eibeli, kā arī papildinājusi sastāvu ar pagājušajā sezonā Spānijā spēlējušo Zani Jākobsoni, vēsta klubs.

Nākamajā nedēļā treniņus Armanda Krauliņa vadībā sāks deviņas basketbolistes. No Latvijas čempionu pagājušās sezonas sastāva komandā paliek sešas spēlētājas - Eibele, Zane Zeltiņa, Zane Lapsiņa, Renāte Gasiņa, Linda Vilde un Inese Bundule.

Komandai pievienojusies Jākobsone, kura aizpagājušās sezonas sākumā jau spēlēja "Cēsīs", bet to noslēdza "TTT Rīga" rindās, kļūstot par valsts čempioni.

Pēc sezonas Jākobsone Latvijas izlases rindās startēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet pagājušo sezonu viņa pavadīja Spānijas otrajā līgā, kļūstot par vienu no Pontebedras "Arxil" vienības līderēm.

Vēl vienības rindās papildinājusi cita bijusī "Cēsu" spēlētāja Ieva Vītola, kura pēdējās divas sezonas pavadījusi "RTU-Merks" vienībā, pēdējā no tām kļūstot par komandas līderi.

Tāpat karjeru pēc viena gada izlaišanas "Cēsīs" atsāks bijusī Latvijas jauniešu izlasu dalībniece un Latvijas valstsvienības kandidāte Kristīne Silarāja.

"Prieks, ka īsā laikā izdevies nokomplektēt sastāvu, kurš būs mūsu komandas nākamās sezonas kodols. Patīkami, ka sešas spēlētājas paliek no mūsu čempionu sastāva, tāpat jaunpienācējas Cēsu un arī pārējiem līdzjutējiem nebūs svešas," klubs citē tā prezidentu Krišjāni Kļaviņu. "Komandas sastāva komplektācijai vēl gan nav pielikts punkts, un sportā tāds netiek pielikts arī sezonas laikā. Pirmdien komanda sāks gatavoties sezonai, kurā centīsimies aizstāvēt pavasarī izcīnīto Latvijas čempionu titulu."

"Cēsis" jaunajā sezonā startēs Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kura dibināšana vēl gan nav oficiāli apstiprināta.

Klubs vēsta, ka sacensībās startēs 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Regulārās sezonas labāko komandu kvartets finālturnīrā noskaidros apvienotās līgas čempiones, savukārt pēc tam četras labākās Latvijas komandas izslēgšanas spēlēs cīnīsies par valsts čempionu titulu.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā par komandas galveno treneri kļuva pieredzējušais Krauliņš.

Pagājušā gada Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijā "Cēsis" ar 3-1 pārspēja "TTT Rīga" komandu, iegūstot otro titulu komandas pastāvēšanas vēsturē.

"TTT Rīga" basketbolistes LSBL finālsērijā spēlēja 12.gadu pēc kārtas. Kopš 2001.gada rīdzinieces izcīnījušas deviņus titulus, iepriekš zaudējot arī 2006. un 2009.gadā. Savukārt "Cēsis" finālā spēlēja ceturto reizi pēdējos piecos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!