Foto: F64

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē sestdien pagājušās sezonas čempionvienība "VEF Rīga" ar rezultātu 87:72 (18:17, 24:19, 26:21, 19:15) izbraukumā pieveica pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošo "Valmieras" komandu.

Pirmajā puslaikā cīņa vēl bija līdzīga un "Valmiera" rīdziniekiem izrādīja sīvu pretestību. Pēc divām ceturtdaļām "VEF Rīga" atradās vadībā tikai ar sešiem punktiem (42:36), taču trešās ceturtdaļas sākumā viesi veica izrāvienu un ieguva 17 punktu pārsvaru (57:40). Spēles turpinājumā "Valmiera" nespēja būtiski apdraudēt pretinieku pārsvaru un mačs noslēdzās ar samērā pārliecinošu "VEF Rīga" uzvaru.

"VEF Rīga" komandā pa 15 punktiem guva Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, bet 14 punktus iekrāja Antans Kavaļausks.

Tikmēr "Valmieras" rindās rezultatīvākais bija Džejs Lukass, kurš guva 24 punktus, bet 16 punkti Jāņa Porziņģa kontā.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon - pirmajā cīņā pagājušā gada oktobrī Jēkabpilī "VEF Rīga" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 115:101.

"Valmieras" komanda tagad zaudējusi pēdējās četrās no piecām LBL spēlēm, turklāt trīs neveiksmes tā nav piedzīvojusi cīņās ar favorītiem - divreiz valmierieši zaudējuši biznesa augstskolai "Turībai", bet reizi "Latvijas Universitātei" (LU).

Joprojām vienīgā komanda, kas LBL pirmās divīzijas čempionātā cīnās bez zaudējumiem, ir "Ventspils" - 11 uzvaras 11 spēlēs. "VEF Rīga" tikmēr 12 cīņās tikuši pie 11 panākumiem, kas dod otro vietu kopvērtējumā.

Uz kopvērtējuma trešo vietu ar 11 uzvarām 19 spēlēs pakāpās "Liepājas Lauvas", "Valmieras" vienība ar 12 uzvarām 22 spēlēs atkāpās uz ceturto pozīciju, bet pa deviņām uzvarām ir "Jelgavai" un LU.

"Turības" kontā pašlaik ir astoņas uzvaras, bet septiņi panākumi ir "Jūrmala/Fēnikss" rēķinā.

Tikmēr bez panākumiem pagaidām cīnās tikai Latvijas U-18 izlase, kas zaudējusi 11 līdzšinējās spēlēs.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīgu" un "Ventspili", kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!