Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē sestdien pagājušās sezonas spēcīgākā komanda "VEF Rīga" smagā cīņā ar rezultātu 89:83 (18:27, 18:15, 21:24, 32:17) pārspēja "Liepājas Lauvas" vienību.

Gandrīz visu maču vadībā atradās liepājnieki un vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā viņi ieguva 11 punktu pārsvaru - 68:57. Tomēr turpinājumā "VEF Rīga" veica izrāvienu 14:0, bet brīdi vēlāk arī 9:0, nodrošinot stabilu vadību un izcīnot uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 31 gūto punktu bija Antans Kavaļausks, bet ar 20 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām atzīmējās Kaspars Bērziņš.

Savukārt "Liepājas Lauvas" rindās ar 22 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džošua Mejo.

Šo mājas spēli "VEF Rīga" komanda aizvadīja Kandavā.

Tikmēr pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Ventspils" basketbolisti, kas ar 108:71 (26:22, 34:18, 20:16, 28:15) savā laukumā pieveica "Latvijas Universitātes" (LU) vienību.

Uzvarētājiem 27 punktus guva Stīvens Grejs, bet 22 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Mārtiņa Meiera kontā. Tikmēr LU vienībā ar 22 punktiem atzīmējās Žanis Peiners.

Valsts spēcīgākajām komandām "Ventspils" un "VEF Rīga" šīs bija pirmās spēles LBL pirmās divīzijas turnīrā šogad.

Kā ziņots, abas pagājušās sezonas finālistes, kas piedalās Eirokausos, šogad LBL regulārajā čempionātā spēlē divus apļus, kamēr gandrīz visas pārējās komandas sacenšas četros apļos. Vēl divos apļos cīnās vienīgi čempionāta pastarīte Latvijas U-18 izlase.

Pirmajā aplī "VEF Rīgas" komandai ar liepājniekiem izvērtās smaga cīņa, un tā izbraukumā uzvarēja tikai ar 83:76, savukārt "Ventspils" izbraukumā pieveica LU ar 125:87.

Joprojām vienīgā komanda, kas LBL pirmās divīzijas čempionātā cīnās bez zaudējumiem, ir "Ventspils" - deviņas uzvaras deviņās spēlēs. Valsts čempioni "VEF Rīga" tikmēr deviņās cīņās tikuši pie astoņiem panākumiem, kas dod otro vietu kopvērtējumā.

Kopvērtējuma trešajā vietā ar 11 uzvarām 17 spēlēs joprojām atrodas "Valmieras" vienība, bet pa deviņiem panākumiem 17 mačos izcīnījušas "Liepājas Lauvas" un "Jelgavas" komandas.

LU basketbolisti 17 mačos izcīnījuši astoņus panākumus, "Turības" kontā pašlaik ir piecas uzvaras, bet četri panākumi ir "Jūrmala/Fēnikss" rēķinā.

Tikmēr bez panākumiem pagaidām cīnās tikai Latvijas U-18 izlase, kas zaudējusi astoņās līdzšinējās spēlēs.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīgu" un "Ventspili", kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!