Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pagājušās sezonas čempionvienība "VEF Rīga" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas čempionāta atklāšanas mačā trešdien uzvarēja "Latvijas Universitātes" (LU) komandu.

Madonā notikušajā spēlē "VEF Rīga" bija pārāki ar rezultātu 96:63 (22:21, 27:10, 23:16, 24:16).

Uzvarētāju rindās ar 18 punktiem izcēlās Dairis Bertāns, 14 punktus iekrāja Antans Kavaļausks, bet pie 11 punktiem tika Kaspars Bērziņš un Ērls Roulends.

Šim mačam "VEF Rīga" bija pieteikuši četrus leģionārus.

Savukārt LU vienības labā 19 punktus guva Mārcis Vītols, bet 11 punktus iekrāja Žanis Peiners.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šosezon "VEF Rīga" komanda LBL mājas spēles aizvada Latvijas reģionos, apgūstot arī iepriekš neapmeklētas pilsētas.

Šajā sezonā LBL pirmajā divīzijā cīnīsies 11 komandas. Bez "VEF Rīga" un LU turnīrā spēlēs arī "Ventspils", "Liepājas Lauvas", "Valmiera", "Jelgava", "Jūrmala/Fēnikss", biznesa augstskola "Turība", "Barons kvartāls", U-18 izlase un jaunizveidotā "Jēkabpils" komanda.

2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls" ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs, kas šajā sezonā atgriežas augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

LBL čempionāta pamatturnīrs līdz nākamā gada 15.aprīlim, bet izslēgšanas spēles - no 16.aprīļa līdz 31.maijam.

Kā ziņots, čempionvienība "VEF Rīga" iepriekš piekrita dalībai LBL čempionātā ar nosacījumu, ka tai regulārajā sezonā būs jāizspēlē ne vairāk nekā divi apļi.

Pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!