Foto: FIBA

Latvijas U-19 sieviešu basketbola izlases spēlētājas parādīja atzīstamu cīņassparu, taču ar to bija par maz, lai Itālijā notiekošā Pasaules kausa astotdaļfināla cīņā uzvarētu Austrāliju, pēc dramatiskā zaudējuma sacīja Latvijas komandas galvenais treneris Ainārs Čukste.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase dramatiskā cīņā cieta neveiksmi ar rezultātu 56:61 (13:8, 9:18, 14:13, 20:22), un turpinājumā cīnīsies par 9.-16. vietu turnīrā.

"Laukumā bija divas stipras komandas, abas bija cienīgas uzvarēt, diemžēl basketbolā tas nav iespējams," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Čuksti. "Diena sākās ar otrdien pret Kanādu 19 punktus guvušās Dinijas Pāvelsones deguna savainojumu treniņā, kas jūtami ietekmēja mūsu uzbrukuma potenciālu. Mums ļoti pietrūka viņas agresivitātes un precīzo tālmetienu."

Latvijas izlasē šajā mačā Māra Mote guva 16 punktus, bet komandas kapteine Digna Strautmane izcēlās ar 14 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām zem groziem, kamēr Janeta Rozentāle pievienoja 12 punktus.

"Iesildīšanās laikā austrāliešu 15. numurs [Dzitina Aokuso] "ielika" bumbu grozā no augšas un arī citas pretinieces izcēlās ar spēku un atlētismu. Tāda spēka, ko likt viņām pretī, mums nav. Tāpēc uzbrukumā spēli vajadzēja veidot no perimetra un aizsardzībā spēlēt ļoti disciplinēti. Otrais uzdevums izdevās, jo Austrālijas komandai 61 gūtais punkts ir zem viņu normas," niansēs dalījās treneris.

"Protams, mūsu līderēm bijušas veiksmīgākas spēles. Gan metienu precizitātes ziņā, gan izvairoties no dažas kļūdas, kas piezagās galotnē. Bet kopumā par basketbola kvalitāti nav jāsarkst un meitenes pelnīti saņēma arī neitrālo skatītāju aplausus. Savukārt par cīņassparu – cepuri nost. Meitenes nepadevās arī tad, kad uzbrukums iebuksēja un pretinieces panāca 30:39. Nepilnas trīs minūtes pirms beigām bija 51:49, pēc tam 53:53, 54:55, 56:57. Taču svarīgā brīdī austrālietes ar spēka pārsvaru savāca atlēkušo bumbu pie mūsu groza," dramatisko galotni atminējās Čukste.

Austrālija turpinājumā spēlēs par 1.-8. vietu, nākamajā mačā tiekoties ar Krievijas un Mali izlašu astotdaļfināla dueļa uzvarētājām, kamēr Latvijas izlasei pirmajā mačā par 9.-16. pozīciju, būs jātiekas ar šī pāra zaudētājām.

Viņš atzina, ka turpinājumā nebūs viegli, jo komandai šis zaudējums bijis sāpīgs.

"Pēc divām labi aizvadītām, bet neveiksmīgi pabeigtām spēlēm nebūs viegli savākties turnīra turpinājumam. Visticamāk, [nākamajā cīņā] būs jāspēlē ar Mali komandu, kas būs ciets riekstiņš. Ātra, atlētiskas, labi koordinētas – Mali basketbolistes sagādāja problēmas arī amerikānietēm un ķīnietēm, bet mums tā būs jauna, interesanta pieredze," piebilda treneris.

Čukste ar 1998./99. gadā dzimušo meiteņu izlasi strādājis jau kopš kadetu vecuma, sasniedzot piekto vietu Eiropas U-16 čempionātā 2014. gadā un ceturto vietu U-18 meistarsacīkstēs pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!