Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta Latvijas spēcīgāko komandu spēlē svētdien "Cēsis" ar rezultātu 89:68 (26:20, 24:17, 18:14, 21:17) savā laukumā pārliecinoši pieveica "TTT Rīga" komandu.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 19 gūtajiem punktiem bija Keiša Hemptone, ar 18 punktiem izcēlās Zane Jākobsone, Anda Eibele pievienoja 15 punktus un desmit rezultatīvas piespēles, bet Kristīnes Silarājas kontā bija 14 punkti.

Savukārt "TTT Rīga" vienībā ar 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Dita Rozenberga.

Viena no "TTT Rīga" līderēm Ieva Krastiņa jau pašā cīņas sākumā guva potītes traumu un vēlāk vairs laukumā neatgriezās.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir 17 uzvaras 17 mačos. Otro vietu tagad ar 14 panākumiem 16 cīņās ieņem Igaunijas spēcīgākā komanda Tallinas "Eclex", bet tai ar 15 uzvarām 18 mačos seko "TTT Rīga".

Ceturtajā vietā ar 12 uzvarām 17 spēlēs atrodas "Liepājas Papīrs", bet tai ar 12 panākumiem 18 spēlēs seko RTU/"Merks" komanda. Astoto vietu ar sešiem panākumiem 16 mačos ieņem "TTT Rīga-Juniores", "Latvijas Universitāte" (LU) ar četrām uzvarām 18 spēlēs atrodas devītajā vietā, bet U-16 izlase ar trim panākumiem 17 cīņās ieņem kopvērtējuma desmito vietu.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).


Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!