Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pārliecinošu uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē trešdien izcīnīja Latvijas spēcīgākais klubs "Cēsis", kas ar 91:43 (20:14, 18:8, 16:14, 37:7) izbraukumā pieveica "Liepājas Papīra" komandu.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 20 gūtajiem punktiem bija Kristīne Silarāja, ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Dita Liepkalne, 15 punktus guva Keiša Hemptone, bet pa 14 punktiem guva Anda Eibele, kura arī izpildīja deviņas rezultatīvas piespēles, un Ieva Vītola.

Tikmēr "Liepājas Papīrs" vienībā 14 punktus guva un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Džonselina Peterkina.

Vēl vienā mačā trešdien negaidītu neveiksmi cieta Igaunijas čempione Tallinas "Eclex", kas ar 58:75 izbraukumā piekāpās "Tallinas Universitātei".

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir 18 uzvaras 18 mačos. Otro vietu ar 16 uzvarām 19 mačos atkal ieņem "TTT Rīga", bet tai ar 14 panākumiem 17 cīņās seko "Eclex".

Pa 12 uzvarām 18 spēlēs ir "Liepājas Papīrs" un RTU/"Merks" komandām, kas tām ļauj dalīt ceturto un piekto pozīciju. Astoto vietu ar sešiem panākumiem 17 mačos ieņem "TTT Rīga-Juniores", "Latvijas Universitāte" (LU) ar četrām uzvarām 18 spēlēs atrodas devītajā vietā, bet U-16 izlase ar trim panākumiem 17 cīņās ieņem kopvērtējuma desmito vietu.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!