Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas pirmajā spēlē svētdien izcīnīja "Cēsis" komanda, kas ar rezultātu 71:56 (27:23, 18:13, 16:12, 10:8) pieveica iepriekšējo divu sezonu čempionvienību "TTT Rīga".

Maču nedaudz sekmīgāk iesāka mājinieces, izvirzoties vadībā ar 18:11, bet līdz pirmās ceturtdaļas izskaņai "Cēsis" jau bija vadībā ar 27:23 un priekšgalā atradās arī atlikušajā cīņas laikā.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 24 punktiem bija astoņkārtējā Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) Visu zvaigžņu spēles dalībniece Nikeša Seilsa, ar 19 punktiem un 17 bumbām zem groziem izcēlās Anete Horelika, bet 13 punkti bija Kimberlijas Batleres rēķinā.

Savukārt "TTT Rīga" komandā ar 18 punktiem atzīmējās baltkrieviete Alla Muravskaja.

Finālsērija ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām. Otrais mačs nākamajā trešdienā notiks Cēsīs.

Abas komandas iepriekš svinēja pārliecinošus panākumus pusfināla sērijās. "TTT Rīga" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja "Liepājas Papīra" komandu, bet "Cēsis" ar 2-0 uzvarēja "RTU-Merks" vienību.

"RTU-Merks" un "Liepājas Papīrs" spēlēs par trešo vietu. Šī sērija, kas arī ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, tiks uzsākta trešdien.

"TTT Rīga" basketbolistes LSBL finālsērijā spēlē 12.gadu pēc kārtas. Kopš 2001.gada rīdzinieces izcīnījušas deviņus titulus, zaudējot tikai 2006. un 2009.gadā. Savukārt "Cēsis" finālā spēlēs ceturto reizi pēdējos piecos gados.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā uzvaru svinēja "TTT Rīga" komanda, kas iekrāja 27 uzvaras 28 spēlēs, bet tai ar 22 uzvarām sekoja "Cēsu" basketbolistes, kuras vienīgās šosezon pārspējušas rīdzinieces. "RTU-Merks" ar 19 panākumiem ieņēma ļoti stabilu trešo vietu, bet ceturtā ar 15 uzvarām palika "Liepājas Papīra" komanda.

Piektajā vietā ierindojās "TTT-Rīga Juniores" vienība, kas tika pie 13 panākumiem, kopvērtējuma sesto pozīciju ar desmit uzvarām ieņēma "Daugavpils Universitāte" (DU), tai ar sešiem panākumiem sekoja "Latvijas Universitāte" (LU), bet Latvijas U-16 valstsvienība zaudēja visās 28 regulārā čempionāta cīņās, ieņemot pēdējo, astoto, vietu.

Izslēgšanas spēlēm kvalificējās spēcīgākās četras komandas.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LSBL finālsērijā "TTT Rīga" ar 3-0 pieveica "RTU-Merks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!