Foto: DELFI
Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) izslēgšanas turnīra pusfinālu trešdien ar pārliecinošu uzvaru sāka "Cēsu" komanda, kas sērijas pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 88:60 (25:15, 24:18, 20:15, 19:12) pārspēja "RTU-Merks" vienību.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 24 punktiem bija viena no Lielbritānijas izlases līderēm Kimberlija Batlere, kuras kontā arī 14 atlēkušās bumbas, 21 punktu guva astoņkārtējā Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) Visu zvaigžņu spēles dalībniece Nikeša Seilsa, kuras šis bija debijas mačs komandā, bet 18 punktus iekrāja Anda Eibele.

Savukārt "RTU-Merks" komandas labā 24 punktus guva Ieva Vītola, kurai arī deviņas bumbas zem groziem, bet Daina Lazdeniece izcēlās ar 11 gūtajiem punktiem.

Sērija rit līdz vienas komandas divām uzvarām. Nākamais mačs notiks piektdien Rīgā.

Otrajā pusfināla pārī spēkiem mērosies iepriekšējo divu sezonu čempionvienība "TTT Rīga" un "Liepājas Papīra" basketbolistes. Šīs sērijas izspēle tiks uzsākta nākamajā nedēļā.

Kā ziņots, regulārajā čempionātā uzvaru svinēja "TTT Rīga" komanda, kas iekrāja 27 uzvaras 28 aizvadītajās spēlēs, bet tai ar 22 uzvarām sekoja "Cēsu" basketbolistes, kuras vienīgās šosezon pārspējušas rīdzinieces. "RTU-Merks" ar 19 panākumiem ieņēma ļoti stabilu trešo vietu, bet ceturtā ar 15 uzvarām palika "Liepājas Papīra" komanda.

Piektajā vietā ierindojās "TTT-Rīga Juniores" vienība, kas tika pie 13 panākumiem, kopvērtējuma sesto pozīciju ar desmit uzvarām ieņēma "Daugavpils Universitāte" (DU), tai ar sešiem panākumiem sekoja "Latvijas Universitāte" (LU), bet Latvijas U-16 valstsvienība zaudēja visās 28 regulārā čempionāta cīņās, ieņemot pēdējo, astoto, vietu.

Izslēgšanas spēlēm kvalificējās spēcīgākās četras komandas.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LSBL finālsērijā "TTT Rīga" ar 3-0 pieveica "RTU-Merks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!