Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Nordea" Basketbola līgas (NBL) sievietēm jaunās sezonas pirmajās spēlēs sestdien pie pārliecinošām uzvarām tika Latvijas komandas "Cēsis" un RSU/"Merks".

Pagājušās sezonas Latvijas, kā arī Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta uzvarētājas no Cēsīm ar rezultātu 92:38 (27:12, 23:13, 18:4, 24:9) savā laukumā sagrāva Igaunijas vienību "Tartu Universitāte".

Uzvarētājām pa 18 punktiem guva Latvijas valstsvienības spēlētājas Aija Brumermane un Zane Jākobsone, turklāt pirmā no viņām pievienoja arī 15 atlēkušās bumbas.

Savukārt RSU/"Merks" komanda, kas pirms jaunās sezonas kļuvusi ievērojami spēcīgāka un uzstādījusi ambiciozus mērķus, ar 97:63 (23:14, 32:17, 22:16, 20:16) sagrāva Raplas "AmEst" basketbolistes.

Šajā cīņā Rīgas klubam ar 18 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Asnāte Fomina, bet 17 punktus sameta Daina Lazdeniece.

Tikmēr zaudējumu cieta "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistes, kas ar 58:72 (16:14, 12:18, 9:23, 21:17) savā laukumā zaudēja "Tallinas Universitātei". LU labā ar 11 punktiem izcēlās Zane Zeļēnina.

Latvijas un Igaunijas čempionāts gan sākās jau nedēļas vidū, kad divas savstarpējās spēles aizvadīja kaimiņvalsts klubi, divus panākumus izcīnot valsts spēcīgākajai vienībai Tallinas "Eclex".

Šosezon pamatturnīrā piedalīsies astoņas komandas no Latvijas un piecas no Igaunijas. 13 vienības līdz Jaungadam izspēlēs vienu apli, bet pēc tā komandas sadalīsies divās grupās (1.-6., 7.-13.).

Otrajā posmā katras grupas ietvaros tiks izspēlēti divi apļi (punkti tiek skaitīti no jauna). Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt "Nordea" Basketbola līgas čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs. Pēc tam Latvijas četras labākās komandas izslēgšanas turnīrā sadalīs valsts čempionāta medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!