Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien izcīnīja "Cēsu" komanda, kas izbraukumā ar 73:67 (18:15, 23:14, 15:16, 17:22) pieveica "RTU-Merks" vienību.

Uzvarētājām šajā spēlē 25 punktus guva Anda Eibele, bet Anete Horelika izcēlās ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Savukārt "RTU-Merks" komandas rindās 19 punktus iekrāja Daina Lazdeniece, bet Ievas Malkevicas kontā 16 punkti.

Regulārajā čempionātā uzvaru jau garantējusi pēdējo divu sezonu spēcīgākā komanda "TTT Rīga", kas iekrājusi 26 uzvaras 27 aizvadītajās spēlēs, bet tai ar 21 uzvaru 27 mačos seko "Cēsu" basketbolistes, kuras vienīgās šosezon pārspējušas rīdzinieces. "RTU-Merks" ar 18 panākumiem 27 cīņās ieņem ļoti stabilu trešo vietu, bet ceturtā ar 14 uzvarām 27 spēlēs ir "Liepājas Papīra" komanda, kas jau garantējusi pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm.

Piektajā vietā atrodas "TTT-Rīga Juniores" vienība, kas 27 cīņās tikusi pie 12 panākumiem, kopvērtējuma sestajā pozīcijā ar desmit uzvarām 26 spēlēs ir "Daugavpils Universitāte" (DU), tai ar sešiem panākumiem seko LU, bet Latvijas U-16 valstsvienība zaudējusi visās 26 aizvadītajās cīņās, ieņemot pēdējo, astoto, vietu.

LSBL šosezon spēlē astoņas komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru, četrām spēcīgākajām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LSBL finālsērijā "TTT Rīga" ar 3-0 pieveica "RTU-Merks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!