Foto: LETA
Kārtējo uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē svētdien izcīnīja Latvijas čempionvienība "Cēsis", kas tai turnīra regulāro sezonu ļāvis noslēgt bez zaudējumiem.

Savā regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā "Cēsis" izbraukumā ar 125:52 (32:6, 34:22, 31:11, 28:13) pārspēja "Tallinas Universitātes" komandu.

Uzvarētāju labā pa 22 punktiem guva Anda Eibele un Dita Liepkalne, pirmajai iekrājot arī 13 rezultatīvas piespēle, bet otrajai - 11 atlēkušās bumbas. Savukārt pa 16 punktiem guva Arta Strupoviča un amerikāniete Keiša Hemptone.

Čempionāta kopvērtējumā Latvijas čempionvienība "Cēsis" tikusi pie 22 uzvaras 22 mačos un garantējusi sev pirmo vietu regulārā turnīra noslēgumā.

Otro vietu ar 18 uzvarām 21 mačā ieņem "TTT Rīga", tai ar 16 panākumiem 21 cīņā seko Igaunijas čempionvienība Tallinas "Eclex", bet pie 16 uzvarām 22 spēlēs tika RTU/"Merks" vienība, kas nodrošinājusi sev pēdējo brīvo vietu dalībai finālčetrinieka turnīrā.

Piektajā pozīcijā ar 14 panākumiem 21 mačā atrodas "Liepājas Papīrs", astotajā vietā regulāro sezonu ar astoņiem panākumiem 22 mačos noslēgušas "TTT Rīga-Juniores", tikmēr "Latvijas Universitātes" (LU) komandai ir piecas uzvaras 21 spēlēs, kas dod devīto vietu, bet Latvijas U-16 izlase izcīnījusi četrus panākumus 21 cīņā, atrodoties desmitajā pozīcijā.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!