Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pie graujošas uzvaras apvienotā Latvijas un Igaunijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē svētdien tika Latvijas čempionvienība "Cēsis", kas ar rezultātu 89:30 (23:7, 25:8, 12:9, 29:6) savā laukumā sagrāva "Tartu Universitāti".

Šajā mačā cēsniecēm rezultatīvākā ar 23 gūtajiem punktiem bija Zane Jākobsone, 19 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Kristīnes Silarājas kontā, bet Anda Eibele guva 14 punktus un pamanījās izpildīt 15 rezultatīvas piespēles.

Pirms tam vēl vienā čempionāta spēlē starp divām Igaunijas komandām sestdien pie uzvaras tika Raplas "AmEst" komanda, kas ar 72:68 (20:13, 13:20, 21:16, 18:19) uzvarēja "Tallinas Universitāti".

Čempionātā pašlaik bez zaudējumiem spēlē trīs komandas - pa trim uzvarām trijās spēlēs ir Igaunijas čempionvienības Tallinas "Eclex" un "TTT Rīga" kontā, bet pie divām uzvarām divās cīņās tikušas "Cēsis".

Turnīrā kopumā piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas.

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!