Foto: AP/Scanpix/LETA

Bostonas "Celtic" vienība sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences ceturtdaļfinālā izšķirošajā - septītajā - spēlē savā laukumā ar 112:96 (30;17, 20:25, 31:25, 31:29) uzvarēja Milvoki "Bucks".

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām "Celtics" guva virsroku ar 4-3. Zīmīgi, ka šajā duelī uzvaras guva tika tās komandas, kas mačus aizvadīja savā laukumā.

Bostonas komandas rindās pa 26 punktiem guva Terijs Rozjērs un Els Horfords.

"Paveicām savu uzdevumu pašās svarīgākajā brīdī. Pirms izslēgšanas turnīra sākuma cilvēki apšaubīja mūsu spēju uzvarēt, tomēr ticējām viens otram, un tas nostrādāja," pēc panākuma sērijā izteicās Rozjērs, kurš sestdien atzīmējās arī ar deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr "Bucks" rindās sestdien ar 32 punktiem atzīmējās Kriss Midltons, kamēr Ēriks Bledso pievienoja 23 punktus. Savukārt grieķis Jannis Adetokunbo atzīmējās ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

"Mēs nespējām uzvarēt izbraukumā, tomēr tik un tā spējām panākt septīto spēli. Lielai daļai mūsu komandas basketbolistu nav pieredzes sēriju izšķirošajos mačos, tāpēc tas ir kas jauns. Tagad zinām, kas jādara, lai gūtu šādās spēlēs uzvaru," sacīja Adetokunbo, kuram sezona nu ir noslēgusies.

Savukārt Rietumu konferences pusfinālu ar uzvaru sākusi Goldensteitas "Warriors", kas pirmajā cīņā savā laukumā ar 123:101 (35:34, 41:21, 27:19, 20:27) apspēlēja Ņūorleānas "Pelicans", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0.

Pie sava ceturtā "triple-double" karjerā tieši NBA izslēgšanas turnīrā tika "Warriors" basketbolists Dreimonds Grīns, kura kontā 16 punkti, 15 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles. Savukārt Kevins Durants pievienoja 26 punktus un 13 atlēkušās bumbas.

Pašreizējo NBA čempionu rindās joprojām nespēlēja Stefans Karijs, kurš potītes traumas dēļ nav devies laukumā kopš 23.marta. Tiesa, kā izteicās "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers, basketbolists laukumā varētu atgriezties sērijas otrajā spēlē otrdien.

"Pelicans" rindās ar 21 punktu un desmit atlēkušajām bumbām tikmēr atzīmējās Entonijs Deiviss.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!