Baltkrievijas basketbola klubs Minskas "Cmoki" iesniedzi oficiālu protestu par tiesāšanu VTB Vienotās līgas spēlē pret Latvijas vicečempioniem "VEF Rīga".

Kā zināms, sestdien notikušajā mačā Minskā "vefiņš" spēja atspēlēt 18 punktu deficītu un dramatiskā cīņā izrāva uzvaru ar 71:70.

"Cmoki" pretenzijas ir par epizodi spēles priekšpēdējā minūtē, kad mājinieku spēlētājs Branko Mirkovičs iemeta trīspunktu metienu. Tobrīd Minskas klubs bija vadībā ar 68:66, bet tiesneši lēma neieskaitīt šo metienu, jo uzskatīja, ka tas izdarīts pēc uzbrukuma laika beigām.

"Tomēr vairākkārt noskatoties epizodes atkārtojumu ir redzams, ka spēlētāja metienu vajadzēja ieskaitīt. Epizodē strīdīgā epizode ir tā, ka tiesneši pēc strīdīgā metiena un spēles laika apturēšanas atteicās skatīties video atkārtojumu, lai gan to drīkstēja, kā to nosaka FIBA reglaments," teikts Baltkrievijas kluba paziņojumā.

Tāpēc "Cmoki" vēlas, lai izvērtē visu trīs spēles tiesnešu Toma Jasaviča (Lietuva), Mareka Maļiševska (Polija) un Sergeja Mihailova (Krievija) rīcību. Minskas puse norāda, ka notikušajā nav iejaucies arī mača inspektors Henrihs Bekišs (Baltkrievija), lai gan arī viņam bija tādas tiesības.

"Cmoki" savā paziņojumā norāda uz vairākiem FIBA un VTB līga reglamentu punktiem, tāpēc protestē pret tiesnešu rīcību, kas šoreiz "ietekmējusi spēles beigu iznākumu". Tagad divu darba dienu laikā "Cmoki" jāiemaksā drošības nauda, lai VTB līga varētu izskatīt protestu. Savukārt līgai 72 stundu laikā pēc naudas iemaksāšanas ir jāizskata strīdīgā epizode un jāsniedz lēmums šajā jautājumā. Ja protests tiks apmierināts, "Cmoki" saņems drošības naudu atpakaļ. Ja "Cmoki" komandai lēmums būs nelabvēlīgs, tad Minskas klubs tālāk var pieprasīt lietas izskatīšanu Krievijas Sporta arbitrāžas tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!