Foto: AFP/Scanpix

Maskavas CSKA komanda ceturtdien pēdējās minūtēs izlaida iespaidīgu pārsvaru, tomēr tāpat noturēja panākumu VTB Vienotās līgas pirmajā finālspēlē.

Viena no Eiropas spēcīgākajām vienībām savā laukumā ar rezultātu 94:88 (18:13, 33:25, 27:15, 16:37) pārspēja Maskavas apgabala "Himki" spēlētājus, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar rezultātu 1-0.

Pirms pēdējām desmit minūtēm CSKA bija priekšā ar 78:51, vēl piecas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki panāca 90:64, turklāt arī priekšpēdējā minūte iesākās ar 94:75, bet atlikušajā laikā "Himki" pamanījās iemest 13 punktus, noslēdzošos astoņus gūstot Valērijam Ļihodejam, kurš kopā nospēlēja tikai piecas minūtes, sametot desmit punktus.

Laikā, kad Ļihodejs atradās laukumā, "Himki" iemeta par 19 punktiem vairāk nekā ielaida.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija francūzis Nando de Kolo, bet pa 16 punktiem sameta Kails Hainss un Semjons Antonovs.

Tikmēr "Himki" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Aleksejs Šveds, kamēr pa 15 punktiem guva agrāk Latvijas klubos spēlējušais Ērls Roulends un Vjačeslavs Zaicevs.

Sērijas otrais mačs sestdien vēlreiz risināsies CSKA laukumā, bet pēc tam komandas dosies uz Himkiem.

Jau vēstīts, ka pusfinālā Latvijas basketbola izlases uzbrucēja Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" komanda izšķirošajā, piektajā, mačā piekāpās "Himki", kas līdz ar to ieguva ceļazīmi uz nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīru. Divas dienas pēc sezonas beigām "Zeņit" pavēstīja, ka Timma ir atstājis komandu, bet ceturtdien viņš noslēdza trīs gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Vitorijas "Baskonia".

Tikmēr CSKA savā pusfināla sērijā pārliecinoši ar 3-0 apspēlēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Iepriekš Vienotās līgas ceturtdaļfinālā Sanktpēterburgas komanda ar 3-0 uzvarēja pagājušajā nedēļā par Latvijas čempioni kļuvušo "VEF Rīga" vienību.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!