Foto: LETA
Graujošu zaudējumu Spānijas Superkausa pusfināla spēlē piektdien piedzīvoja latviešu basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā "Bilbao Basket" komanda.

Sezonas pirmajā oficiālajā mačā Bilbao klubs ar rezultātu 61:100 (24:25, 11:28, 16:20, 10:27) kapitulēja Madrides "Real" basketbolistiem.

Bertāns spēli uzsāka savas komandas pamatsastāvā, bet palika bez gūtajiem punktiem. Nospēlējot 21 minūti un 49 sekundes, latvietis grozam garām raidīja divus divpunktu metienus un trīs tālmetienus.

Tāpat Bertāns izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izpildīja divas rezultatīvas piespēles, maču noslēdzot ar 0 efektivitātes koeficienta punktiem.

Otrajā pusfināla mačā vēlāk piektdien savā starpā tiksies Vitorijas "Caja Laboral" un "Barcelona" vienības. Savukārt sestdien notiks sacensību fināls.

Savukārt "Bilbao Basket" nākamo maču aizvadīs svētdien, kad pēdējā pārbaudes cīņā sacentīsies ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Filadelfijas "76ers".

Kā ziņots, kopš 2010.gada Bertāns spēlēja Latvijas čempionvienībā "VEF Rīga", bet pavasarī Bilbao klubs izpirka viņa līgumu un noslēdza vienošanos uz trim gadiem.

24 gadus vecais Bertāns ar "VEF Rīga" komandu trīs reizes kļuva par Latvijas čempionu. Savukārt sezonu pirms tam savu pirmo valsts čempiona titulu viņš ieguva "Ventspils" kluba rindās.

Tāpat karjeras laikā basketbolists pārstāvējis "Valmieras", ASK/"Juniors" un "Rīgas ASK" komandas.

Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs. Ar U-18 valstsvienību viņš 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā Bertāns debitēja 2010.gadā. Basketbolists startējis 2011. un 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīros.

Pērn Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

Iepriekš Bilbao komandā veiksmīgi vairākas sezonas spēlējis latviešu saspēles vadītājs Jānis Blūms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!