Foto: F64

Svarīgu uzvaru Eiropas basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ceturtdien savā laukumā izcīnīja Latvijas basketbola izlase.

Latvijas basketbolisti ar rezultātu 80:64 (16:19, 26:11, 24:19, 14:15) pārspēja Bosnijas un Hercegovinas vienību, revanšējoties par zaudējumu izbraukumā.

Uzvarētājiem produktīvu sniegumu nodemonstrēja Dairis Bertāns, kurš guva 25 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un sešas reizes rezultatīvi piespēlēja. 16 punktus pievienoja Mārtiņš Meiers, bet 11 punkti Dāvja Bertāna kontā. Savukārt viesu rindās pa 16 punktiem guva Zakarijs Raits un Nihads Dedovičs.


Spēles sākums abām komandām uzbrukumā bija neveiksmīgs, jo pirmajās divās minūtēs divus punktus šajā mačā guva tikai viesi. Mača turpmākajās minūtēs vienības "atvērās" un spēle kļuva skatāmāka. Pēc spēlētām piecām minūtēm mājinieki bija vadībā ar 11:7, taču Bosnija un Hercegovina guva septiņus punktus pēc kārtas un pārņēma vadību šajā spēlē. Līdzīga spēkošanās notika līdz pirmās ceturtdaļas noslēgumam, kad Latvija bija iedzinējos ar 16:19.

Otrās desmit minūtes jau ritēja Latvijas izlases zīmē. Līdera lomu Latvijas izlasē uzņēmās Dairis Bertāns, kurš punktus guva ar metieniem no distances un ar caurgājieniem. Tāpat viņš trieca bumbu grozā pāri pretiniekam, palīdzot savai vienībai ne tikai izlīdzināt rezultātu, bet arī izvirzīties vadībā. Tāpat Latvijas spēlētāji veiksmīgi nosedza pretinieku līderi Mirzu Teletoviču. Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 42:30 Latvijas izlases labā. Dairim Bertānam pirmajā puslaikā 21 punkts, sešas atlēkušās bumbas un četras piespēles.

Otrā puslaika sākumā Latvijas basketbolisti turpināja palielināt rezultāta pārsvaru, taču daudz punktu tika zaudēti no soda metienu līnijas. Latvijas basketbolisti ātri savāca komandas piezīmju normu, taču uzbrukumā mājinieki spēlēja pacietīgi un rezultatīvi, turoties pārliecinošā vadībā. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 66:49.

Otrajā puslaikā savu spēli atrada Meiers, kurš punktus guva no groza apakšas un no pustālās distances. Latvijas izlasei izdevās panākt arī 20 punktu pārsvaru, taču līdz spēles beigām bosnieši četrus punktus prata atspēlēt. Spēles noslēguma rezultāts - 80:64.

Abu komandu pirmā apļa spēlē Latvijas izlase izbraukumā zaudēja sīvā cīņā ar rezultātu 84:87.

Savukārt pārējos pirmā apļa mačos Latvija ar 85:70 savā laukumā pieveica Nīderlandi, pēc tam ar 76:79 līdz ar beigu signālu izbraukumā piekāpās Gruzijai, bet ceturtajā mačā ar 89:53 savā laukumā pārliecinoši uzvarēja Rumāniju.

Latvijas izlases sastāvs šim mačam:

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Kaspars Vecvagars, Andrejs Šeļakovs, Rolands Freimanis,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!