Foto: F64

Uz 2019.gada Pasaules kausa pirmā posma noslēdzošajām spēlēm pret Zviedriju un Ukrainu dosies arī pirmdien pret krieviem traumu guvušais Dairis Bertāns, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pasaules kausa kvalifikācijās turnīra ietvaros Latvijas izlase ceturtdien viesos Stokholmā spēlēs ar Zviedriju, bet svētdien pretinieku laukumā Kijevā tiksies ar Ukrainu. Jau pirms tam bija zināms, ka ģimenes pieauguma dēļ ar valstsvienību šajās spēlēs nebūs Jāņa Timmas.

Savukārt otrdien pēcpusdienā Latvijas izlases treniņā piedalījās 12 spēlētāji, nodarbībā nepiedaloties Bertānam, kurš saudzēja pirmdien pārbaudes mačā pret Krieviju gūto traumu. Līdz ar to uz Stokholmu dosies 13 basketbolisti.

"Otrdien trenējāmies pēcspēles režīmā - svaru zālē, arī izrunājām taktikas lietas ceturtdienas spēlei Stokholmā. Zviedri cenšas spēlēt ātri, dinamiski. Spiediens uz groza apakšu varētu nebūt tik stiprs, kāds bija spēlē ar Krieviju un būs Kijevā, taču viņiem ir citi trumpji. Gatavosimies izmantot savējos," pauda Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Pirmdien notikušajā pārbaudes mačā Latvija krieviem "Arēnā Rīga" zaudēja ar 71:79.

Zviedrijas izlase vasaras spēlēm reģistrējusi 17 spēlētājus, tai skaitā Anžeja Pasečņika komandas biedru Spānijas klubā Grankanārijas "Herbalife" Magnusu Ēriksonu, kurš komandai tomēr nav pievienojies. Paredzams, ka mājinieku sastāvs būs tāds pats, kā novembra spēlē Rīgā, kur zviedru līderi bija uzbrucēji Kristofers Čerapovičs (Minskas "Cmoki") un aizsargs Tubīass Borjs (Sēderteljes "Kings").

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B apakšgrupā pēc četrām kārtām Ukrainai ir trīs uzvaras, Turcija un Latvija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Zviedrijai ir viena uzvara un trīs zaudējumi.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības sastāvs mačiem pret Zviedriju un Ukrainu:

Jānis Strēlnieks (Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Rihards Lomažs ("Ventspils"), Dairis Bertāns (Milānas "EA7 Emporio Armani", Itālija), Jānis Blūms (Saragosas "Tecnyconta", Spānija), Artūrs Ausējs (Pasvāles "Pieno žvaigždes", Lietuva), Artis Ate, Kaspars Vecvagars (abi - "VEF Rīga"), Žanis Peiners (Stambulas "Dariššafaka", Turcija), Ojārs Siliņš (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs", NBA), Rolands Šmits (Fuenlavradas "Montakit", Spānija), Anžejs Pasečņiks (Grankanārijas "Herbalife", Spānija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!