Foto: LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva 18 punktus Spānijas čempionāta mačā, palīdzot Bilbao "Dominion" komandai mājās ar 88:70 (24:13, 22:17, 26:20, 13:18) pārliecinoši pieveikt Malagas "Unicaja" vienību, kas sacenšas arī ULEB Eirolīgā.

Bertāns laukumā pavadīja 22 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim izpildītajiem divpunktu metieniem, četrus no deviņiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat viņa rēķinā četri izprovocēti pārkāpumi un dueli nācās priekšlaicīgi noslēgt ar piecām piezīmēm, kas deva 12 efektivitātes punktus.

Ar 18 punktiem uzvarētāju sastāvā izcēlās arī pazīstamais Alekss Mumbru.

Ja ULEB Eirolīgā "Unicaja" ir viena no trim komandām, kas pēc trim kārtām joprojām nav zaudējusi, Spānijas čempionātā četros mačos šī tai bija jau otrā neveiksme.

Tāpat svētdien uzvaru izcīnīja arī Ronalda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" komanda, kas savā laukumā ar 78:72 (20:14, 25:26, 16:13, 17:19) uzveica Andoras "Morabanc" spēlētājus.

Šmits laukumā bija 13 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu raidījumiem, bet netrāpīja pa vienam tālmetienam un soda metienam. Tāpat latvietis izcēlās ar divām atlēkušajām bumbām, divām piezīmēm un diviem izprovocētiem pārkāpumiem, kas deva trīs efektivitātes punktus.

Laikā, kamēr latvietis atradās laukumā, "Montakit" komanda iemeta par astoņiem punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija viens no labākajiem rādītājiem mačā.

Savukārt pirmo zaudējumu turnīrā šosezon piedzīvoja vēl viena latviešu basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" vienība, kas izbraukumā ar 67:77 (19:20, 17:18, 19:21, 12:18) piekāpās Vitorijas "Laboral Kutxa" basketbolistiem.

Pasečņiks palika savas komandas rezervē, bet "Laboral Kutxa" komandu joprojām nevar pārstāvēt traumētais latvietis Dāvis Bertāns.

Spānija čempionāta līderpozīcijā ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir Barselonas "Lassa", "Laboral Kutxa" un "Valencia Basket" vienības. "Herbalife" ar trim uzvarām atrodas piektajā pozīcijā un tai septītajā vietā ar trim uzvarām seko "Dominion" vienība.

Savukārt "Montakit" ar divām uzvarām ir desmitajā pozīcijā, tikai par vietu atpaliekot no "Unicaja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!