Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvietis Dairis Bertāns svētdien guva astoņus punktus Eiropas talantīgāko jauno basketbolistu nometnes "Adidas Eurocamp", kas risinās Itālijas pilsētā Trevīzo, Zvaigžņu spēlē.

Šajā mačā Sarkanajā komandā spēlēja trīs latvieši Dairis un Dāvis Bertāns, kā arī Jānis Strēlnieks, bet tā ar 55:95 kapitulēja Melnajai vienībai.

Dairis Bertāns spēlēja 16 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot vienīgo izpildīto divpunktu metienu un divus no trijiem tālmetieniem. Bertāns tika pie septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem, bet viņa +/- koeficients bija -11.

Dāvis Bertāns spēlēja 30 minūtes, bet izcēlās ar nervozitāti. Latvietis guva septiņus punktus, realizējot trīs no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet grozam garām raidīja visus sešus tālmetienus.

Vēl Dāvis Bertāns izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, nopelnīja piecas personīgās piezīmes un pieļāva sešas kļūdas. Viņa efektivitātes koeficients bija 0, bet +/- koeficients sliktākais mačā -35.

Savukārt Jānis Strēlnieks spēlēja 22 minūtes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem, bet grozam garām raidīja vienīgo tālmetienu. Tāpat Strēlnieks izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, viņa efektivitātes koeficients bija 0, bet +/- koeficients -19.

Kā ziņots, nometne sākās sestdien, bet Dāvis Bertāns vēl sestdienas vakarā piedalījās Slovākijas čempionāta izšķirošajā, piektajā finālspēlē. Kaut sākotnēji tika prognozēts, ka viņš tikai treniņos atrādīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) skautiem, latvietis piekrita piedalīties šajā mačā, kurā viņa sniegums nebija veiksmīgs.

"Adidas Eurocamp" nometne noslēgsies pirmdien. Tāpat pirmdien ir pēdējā diena, kad var atsaukt dalību no šī gada NBA drafta, ko, iespējams, Dāvis Bertāns izmantos.

Dāvis Bertāns ir pirmais latvietis, kurš pieteicies jauno spēlētāju izvēles draftam, kopš 2004.gadā Goldensteitas "Warriors" ar kopējo 11.numuru izvēlējās Andri Biedriņu.

NBA drafts notiks 23.jūnijā, bet Bertāns jau iepriekš paziņojis, ka pēc Trevīzo nometnes dosies uz Latviju, lai pievienotos Latvijas U-19 izlases treniņnometnei, gatavojoties pasaules čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!