Foto: LETA

Latviešu aizsargs Dairis Bertāns svētdien guva deviņus punktus Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Bilbao "Dominion" komandai savā laukumā ar 83:72 (24:17, 17:21, 16:12, 26:22) pieveikt Andoras "Morabanc" vienību.

Bertāns šajā mačā nospēlēja 23 minūtes un 50 sekundes, grozā raidot divus no trim divpunktu metieniem, vienu no trim trīspunktniekiem un abus soda metienus.

Latvietis šajā cīņā izcēlās arī ar vienu atlēkušo bumbu, trim rezultatīvām piespēlēm, trim piezīmēm un pieciem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kas ļāva iegūt 11 efektivitātes punktus.

Citā mačā uzvaru guvusi Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas ''Montakit", kas izbraukumā ar 78:73 (21:21, 15:17, 18:18, 24:17) uzvarēja Manrezas ICL komandu.

Šmits šajā spēlē nospēlēja 13 minūtes un 52 sekundes, gūstot piecus punktus. Latvietis grozā raidīja vienu no diviem divpunktniekiem un trīs no četriem soda metieniem.

Šmita rēķinā arī sešas atlēkušās bumbas, viena piezīme un trīs izprovocētas piezīmes, kas viņam ļāva tikt pie 12 efektivitāte punktiem.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju 19 panākumiem 20 mačos saglabā "Valencia Basket", bet Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" ar 16 uzvarām atrodas ceturtajā pozīcijā.

Sekmīgi spēlē arī pārējo latviešu komandas. Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar 13 uzvarām ierindojas piektajā vietā, kamēr ''Montakit" ar 12 panākumiem ir sestā. Tikmēr "Dominion" guvusi 11 uzvaras un atrodas septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!