Foto: DELFI

Latviešu uzbrucējs Dairis Bertāns otrdien guva 15 punktus ULEB Eiropas kausa spēlē, palīdzot Spānijas vienībai Bilbao "Dominion" izbraukumā ar 90:81 (31:15, 18:18, 17:22, 24:26) pārspēt Vācijas vienību Bonnas "Telekom Baskets".

Šajā mačā Bertāns nospēlēja 20 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim izpildītajiem divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat viņa kontā trīs piezīmes un divi izprovocēti pārkāpumi, kas deva 12 efektivitātes punktus.

Bertāns kļuva par savas komandas rezultatīvāko un trešo vērtīgāko spēlētāju. Laikā, kad viņš atradās laukumā, "Dominion" iemeta par 20 punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs mačā.

Arī pirmajā kārtā Bertāns kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, bet "Dominion" savā laukumā ar 73:76 piekāpās Francijas komandai "Nanterre".

Vācijā otrdien sacentās arī latviešu Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa pārstāvētā Itālijas vicečempione Redžio di Emīlijas "Grissin Bon", tomēr ar 76:82 (20:16, 25:24, 16:21, 15:21) savā laukumā piekāpās Berlīnes "Alba" vienībai.

Siliņš šoreiz nospēlēja 18 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā iemeta sešus punktus, trāpot vienīgo izpildīto divpunktu metienu, vienu no diviem tālmetieniem un arī vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat latvietis pieļāva divas kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes, dueli noslēdzot ar 0 efektivitātes punktiem.

Savukārt Strautiņš, kurš šajā piektdienā kļūs vien 17 gadus vecs, laukumā neizgāja.

Šajā mačā uzvarētājiem 17 punktus iemeta Dragans Milosavļevičs.

Šī "Grissin Bon" komandai bija pirmā neveiksme šosezon, jo pirms tam visās sacensībās kopā oficiālos mačos bija gūtas sešas uzvaras.

Šajā sezonā no Latvijas basketbolistiem ULEB Eiropas kausā spēlē arī Kaspara Bērziņa pārstāvētā "Ņižņij Novgorod" komanda, ko trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, Jāņa Timmas pārstāvētais Sanktpēterburgas "Zeņit", Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" vienība, kā arī Ļubļanas "Union Olimpija" ar Ronaldu Zaķi ierindā. Šīs visas komandas otrās kārtas spēles aizvadīs trešdien.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa sešām komandām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2016./2017.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Aizvadītajā sezonā ULEB kausa izcīņā triumfēja Maskavas apgabala "Himki", ko trenēja Latvijā labi zināmais Lietuvas speciālists Rims Kurtinaitis.

Kā zināms, šosezon pirmoreiz kopš 2002./2003.gada sezonas Latvija nav pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā. Dalība Eiropas kausā pienācās Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga", tomēr tā jau vasaras sākumā pavēstīja, ka šosezon šajā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī Latvijas vicečempioni "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!