Foto: DELFI

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns svētdien "Bilbao Basket" komandas labā Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta spēlē guva 16 punktus, kaldinot panākumu savā laukumā pār Mursijas "Universidad Catolica" ar rezultātu 82:74 (20:19, 22:16, 24:14, 16:25).

Bilbao klubs tādējādi jauno ACB sezonu sācis ar trim uzvarām tikpat mačos.

Bertāns laukumā pavadīja 26 minūtes un 21 sekundi, realizējot trīs no četriem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un četrus no sešiem soda metieniem, kas viņu padarīja par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju.

Latvietis tika arī pie trim atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, divām kļūdām, vienas pārtvertas bumbas, četrām piezīmēm, trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

Mača rezultatīvākais spēlētājs ar 17 punktiem bija pretinieku komandā spēlējošais Melnkalnes basketbolists Nemanja Radovičs.

Kā ziņots, Dāvis Bertāns sestdien guva 14 punktus, tomēr Vitorijas "Laboral Kutxa" komanda izbraukumā ar 85:87 (21:24, 17:27, 26:21, 21:15) zaudēja Andoru pārstāvošajai Andora la Veljas "Morabanc Andorra" vienībai.

Bertāns laukumā pavadīja 34 minūtes un 49 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandā, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem un četrus no sešiem tālmetieniem. Latvietis kļuva par savas vienības trešo rezultatīvāko spēlētāju, iekrājot arī divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu un 13 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija dalīts trešais labākais rādītājs komandā.

Visus no saviem punktiem Bertāns guva otrajā puslaikā.

"Laboral Kutxa" komandai šis bija trešais zaudējums jaunās ACB sezonas ievadā.

Svētdien trešo zaudējumu piedzīvoja arī Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Sevilla" komanda, kas savā laukumā ar 68:71 (15:16, 25:20, 14:16, 14:19) piekāpās Fuenlavradas "Montakit" vienībai ar latvieti Rolandu Šmitu sastāvā. "Montakit" basketbolistiem šī ir pirmā uzvara šosezon.

Porziņģis nospēlēto 25 minūšu un 34 sekunžu laikā guva 11 punktus, raidot grozā četrus no 11 divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem. Viņš kļuva par savas komandas dalītu rezultatīvāko spēlētāju.

Latvietis iekrāja piecas atlēkušās bumbas, kas bija trešais labākais rādītājs vienībā, divas piezīmes un divus efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Šmits šim mačam bija pieteikts, tomēr laukumā nedevās. Pašlaik 19 gadus vecais latvietis šosezon uz pavisam neilgu brīdi laukumā izgājis vienā spēlē.

Čempionāta kopvērtējumā "Bilbao Basket" komanda ar trim uzvarām trīs spēlēs ir starp vadošajām vienībām, "Montakit" ar vienu panākumu trīs mačos ieņem 14.vietu, bet "Sevilla" un "Laboral Kutxa" trīs spēlēs ir bez uzvarām, atrodoties 18 komandu kuplā turnīra pašā lejasgalā.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!