Foto: F64

"AX Armani Exchange Olimpia Milan" aizsargs Dairis Bertāns februārī centīsies tikt palīgā Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībai, kas Rīgā mērosies spēkiem ar Ukrainas un Turcijas valstsvienībām, intervijā portālam "basket.lv" teica Bertāns.

"Centīšos tikt palīgā, jo spēles būs ļoti svarīgas," pauda Bertāns.

Par spēlēšanu izlasē basketbolists plāno runāt gan ar "AX Armani Exchange Olimpia Milan" galveno treneri, gan menedžeri. ''Klubs nevar aizliegt spēlēt izlasē, taču man ar cieņu jāizturas pret darba devēju viedokli,'' viņš skaidroja, paužot cerību, ka viņa argumenti komandas vadību pārliecinās.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra B apakšgrupā pēc pirmajām divām kārtām Turcijas izlasei ir 2 uzvaras. Latvijas un Ukrainas komandām pa uzvarai un zaudējumam, Zviedrijas izlase piedzīvojusi divus zaudējumus. Februārī risināsies nākamās divas kvalifikācijas spēles, un Latvijas izlase savā laukumā 23. un 26. februārī spēkosies ar Ukrainas un Turcijas valstsvienībām.

Latvijas valstsvienība novembrī pirmajā spēlē Bursā ar 73:85 zaudēja Turcijas vienībai, bet otrajā mačā "Arēnā Rīga" ar 82:73 pieveica Zviedrijas komandu. Latvijas komandas līderu lomas šajās spēlēs uzņēmās Žanis Peiners (vidēji spēlē 21,5 punkti, 5,5 rezultatīvās piespēles un 5 atlēkušās bumbas), Anžejs Pasečņiks (15,5 punkti un 5 atlēkušās), Jānis Blūms (11,5) un Aigars Šķēle (10 punkti un 5,5 rezultatīvās piespēles).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!