Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns otrdien guva deviņus punktus, bet viņa pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" no Itālijas ULEB Eirolīgas mačā viesos ar 65:77 (16:17, 18:14, 16:23, 15:23) piekāpās Lietuvas flagmanim Kauņas "Žalgiris".

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 19 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no pieciem tālmetieniem.

Tāpat latvieša rēķinā viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie desmit efektivitātes punktiem.

Bertāns pirmo reizi laukumā nāca vien otrajā ceturtdaļā un sev atvēlētajā laikā izcēlās ar diviem precīziem trīspunktniekiem, tostarp arī pašā pēdējā pirmā puslaika sekundē, ļaujot Milānas komandai lielajā pārtraukumā doties ar trīs punktu vadību (34:31). Otrajā puslaikā latvieša loma būtiski nemainījās, viņam ar vēl vienu trejaci atzīmējoties noslēdzošajā ceturtdaļā.

Tikmēr otrajā puslaikā lielāks pārsvars piederēja "Žalgiris" basketbolistiem, kuri beigās izcīnīja diezgan drošu uzvaru.

Kauņas kluba rindās šajā mačā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Ārons Vaits, bet par vienu mazāk pievienoja Pauļus Jankūns. Savukārt "AX Armani Exchange Olimpia" sastāvā 19 punkti lietuvietim Artūram Gudaitim.

Citā otrdienas ULEB Eirolīgas mačā pagājušās sezonas čempione Stambulas "Fenerbahce Doguš" no Turcijas savā laukumā ar 87:73 (16:21, 29:15, 29:20, 13:17) uzvarēja Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi FOX".

Stambulas kluba sastāvā 23 punktus iemeta Marko Guduričs.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 21 uzvaru 26 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 19 panākumiem 27 mačos seko Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet 18 uzvaras 26 spēlēs ir Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Pirejas "Olympiakos". Krievijas, Grieķijas un Turcijas klubi jau ir nodrošinājuši sev vietu izslēgšanas turnīrā.

Tālāk ar 16 uzvarām seko Madrides "Real" un Kauņas "Žalgiris", kas aizvadījusi 27 cīņas, kamēr ar 15 panākumiem tālāk ir Maskavas apgabala "Himki" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods". Pirmo astoņnieku ar 13 uzvarām 26 mačos noslēdz Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia", kamēr Telavivas "Maccabi FOX" vienība iekrājusi tikpat panākumus 27 spēlēs.

Tikmēr 11 uzvaras guvusi Belgradas "Crvena Zvezda mts", desmit mačos virsroku guvušas Malagas "Unicaja" un Bambergas "Brose" komandas, bet pa deviņiem panākumiem ir Rodiona Kuruca pārstāvētajai Barselonas "Lassa", "Valencia Basket" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia". Savukārt pēdējā vietā ar sešām uzvarām ir Stambulas "Anadolu Efes".

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nebija paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu pirmo divu logu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!