Foto: F64

Latvijas basketbola izlasei Pasaules kausa atlases spēlēs novembrī nāksies iztikt bez Daira Bertāna, atsaucoties uz sportista teikto ziņo "Sportacentrs.com".

Jau ilgāku laiku Eiropas basketbols ir sašķelts divās nometnēs – FIBA un ULEB, kas rīko Eiropas spēcīgāko klubu turnīru Eirolīgu. Bertāns pārstāv itāļu klubu "AX Armani Exchange Olimpia", kas spēlē Eirolīgā. Latvijas izlasei spēles ir 24. (viesos pret Turciju) un 26. novembrī (mājās pret Zviedriju), bet šajos datumos Eirolīgā nav spēļu. Tomēr Milānas klubam spēle ir 23. novembra vakarā pret Jāni Strēlnieku un "Olympiacos", kādēļ viņš izlēmis tomēr palikt klubā.

"Kluba vadības atbilde – nevaram tev neko uzspiest vai aizliegt. Lēmums ir tavā ziņā. Viņu domas – ņemot vērā situāciju (Eirolīgas kopvērtējumā klubs ieņem tikai 14. vietu) un darba devēja – algas maksātāja – statusu, kluba interesēs būtu redzēt tevi trenējoties un spēlēt Milānā. Lai mēs augtu kā komanda un būtu gatavi nākamajai Eirolīgas spēlei (30. novembrī izbraukumā pret "Anadolu Efes")," saka Dairis Bertāns. "Ļoti gribētu spēlēt izlasē. Atbraukt uz pāris dienām mājās – tas būtu superīgi, taču cilvēki Eirolīgas un FIBA birojos piespieduši spēlētājus domāt par lietām, ar kurām viņiem normālos apstākļos nebūtu jānodarbojas. Pašreiz viss ir otrādi."

Latvijas izlasei novembrī nāksies iztikt bez abiem NBA vīriem – Ņujorkas "Knicks" zvaigznes Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna no Sanantonio "Spurs". Zem jautājuma zīmes ir vēl citu Eirolīgā spēlējošo latviešu dalība valstsvienības spēlēs. Pagaidām nav zināms, vai pēc mača pret Milānas klubu valstsvienībai palīgā steigs Strēlnieks, kā arī nav skaidri zināmi Jāņa Timmas ("Baskonia" plāni attiecībā uz valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!