Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība pieļauj tās pašas kļūdas, ko iepriekš, tāpēc treniņos jāturpina smagi strādāt, uzskata valstsvienības spēlētājs Dairis Bertāns.

Kā ziņots, Latvijas vīriešu basketbola izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē otrdien ar 85:70 savā laukumā pieveica Nīderlandes valstsvienību, izšķirošo pārsvaru iegūstot vien pēdējās minūtēs.

"Svarīgākais bija uzvaras izcīnīšana. Laikam pārāk daudz gribējām spēlēt savu skatītāju priekšā un tāpēc spēle sanāca nervoza," pēc cīņas izteicās Berāns. "Nervozi sākām, uzreiz netikām prom no pretiniekiem un līdzīgā cīņa mums deva pa nerviem. Varbūt sākumā nenovērējām pretiniekus, bet tā nedrīkst. Labi, ka beigās saņēmāmies."


"Problēmas mums pašreiz ir tās pašas, kas arī iepriekš bijušas – ja kļūdāmies vienreiz, aiziet kļūdu sērija, nākamie uzbrukumi tiek sasteigti un kaut kas pietrūkst," Bertāns uzsvēra, ka vēl ir daudz jāstrādā.

"Uzvarējām grūtā un nervozā spēle. Beigās mums vienkārši labāk sakrita," teica mača rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlasē Rihards Kuksiks. "Tomēr tas parāda, ka rītdienas treniņā mums jāturpina strādāt pie aizsardzības. Nākamajā mačā nedrīkstam ļaut Gruzijai uzbrukumā savākt atlēkušās bumbas, bet paši uzbrukumā stulbi kļūdīties. Esmu priecīgs, ka uzvarējām, bet vēl varam kļūt labāki."

Dienā pirms spēles Kuksiks treniņā savainoja potīti. Spēlētājs atzina, ka cīņas laikā tā dažbrīd traucējusi. "Bija nedaudz šaubas par potīti, tomēr viss ir galvā. Izdarīju visu, ko vajadzēja, lai varētu spēlēt. Bija pāris epizodes, kad mača gaitā tā traucēja, bet kopumā viss bija kārtībā."

Kā ziņots, šī Latvijas izlasei bija pirmā uzvara oficiālos mačos pēc divu gadu pārtraukuma.

Kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase izbraukumā ar rezultātu 84:87 sīvā cīņā zaudēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai. Savukārt Nīderlande pirmajā mačā ar 84:90 viesos piekāpās Rumānijai, bet pēc tam ar 89:107 savā laukumā atzina Bosnijas un Hercegovinas izlases pārākumu.

Vēl šajā grupā cīnās arī Gruzijas valstsvienība, kas otrdien ar 96:95 izbraukumā izrāva uzvaru pār Bosniju un Hercegovinu.

Līdz ar to kopvērtējumā tagad divas uzvaras divās spēlēs ir Gruzijai, kas piektdien Latviju uzņems savā laukumā, bosniešu kontā ir divi panākumi trīs mačos, Latvija un Rumānija izcīnījusi pa vienai uzvarai divās cīņās, bet Nīderlandes rēķinā ir trīs neveiksmes.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas izlase kopumā aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja septiņus zaudējumus, turklāt visas septiņas neveiksmes sekoja pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!