Foto: DELFI.lt

Latvijas izlases spēlētājs Dairis Bertāns, debitējot Milānas "EA7 Emporio Armani" komandas rindās, sestdien iemeta 11 punktus un palīdzēja Itālijas Superkausa pusfināla mačā pieveikt Ojāra Siliņa pārstāvēto valsts vicečempioni Trento "Dolomiti Energia".

Aizvadītajā mačā Milānas vienība bija labāka ar rezultātu 74:65 (20:13, 19:14, 20:17, 15:21).

Bertāns nospēlēja 18 minūtes, trāpot vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu un visus trīs tālmetienus. Tāpat viņš tika arī pie trim rezultatīvām piespēlēm, kas deva 13 efektivitātes punktus.

Tikmēr Siliņš 19 minūtēs guva astoņus punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu raidījumiem un divus no četriem trejačiem, bet garām raidot vienīgo soda metienu. Viņa rēķinā bija arī četras atlēkušās bumbas un astoņi efektivitātes punkti.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 punktiem bija Endrjū Gaudloks.

Fināls risināsies svētdien, Milānas spēlētājiem tiekoties ar Venēcijas "Umana Reyer" vai Sasāri "Banco di Sardegna".

Jaunā Itālijas čempionāta sezona sāksies nākamajā nedēļas nogalē.

Šogad Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā izvēlētā Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" komanda sestdien piedzīvoja zaudējumu Spānijas Superkausa finālspēlē, ar rezultātu 63:69 (13:13, 19:10, 14:25, 17:21) kapitulējot "Valencia Basket" vienībai.

Pasečņiks šoreiz laukumā bija 14 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no pieciem izpildītajiem divpunktu raidījumiem. Tāpat viņam bija divas atlēkušās bumbas un trīs piezīmes, kas maču lika noslēgt ar -2 efektivitātes punktiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Fernando Sanemeterio, kamēr ar 16 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Bojans Dubļevičs no Melnkalnes izlases.

Piektdien Pasečņiks sameta 11 punktus, palīdzot "Herbalife" komandai pusfināla mačā ar 73:64 uzvarēt Madrides "Real", bet "Valencia Basket" vienība savā pusfināla pārī ar 83:78 uzveica Malagas "Unicaja".

Šogad turnīrā piedalījās pagājušās sezonas Spānijas čempionāta (ACB) uzvarētāja "Valencia Basket", Spānijas Karaļa kausa ieguvēja "Real", ULEB Eiropas kausa čempione "Unicaja", kā arī mājiniece "Herbalife". Zīmīgi, ka "Herbalife" komanda un Pasečņiks Spānijas Superkausu ieguva pērn, kad to paveica pirmoreiz vēsturē.

Jaunā ACB sezona sāksies nākamajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!