Foto: F64
Latvijas kluba "VEF Rīga" spēļu kalendārs ir pielīdzināms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēļu grafikam, intervijā vienības preses dienestam atzina komandas spēlētājs Vils Danielss.

"VEF Rīga" komanda aizvadītajā nedēļā nodrošināja sev vietu ULEB Eiropas līgas turnīra nākamajā kārtā, kur būs jātiekas ar Spānijas klubiem "Valencia Basket" un "Bilbao Basket", kā arī Nimburkas ČEZ no Čehijas

"Domāju, ka visas komandas šajā grupā ir labas. Protams, ACB līga pēdējā laikā ir bijusi neapšaubāmi labākā līga Eiropā, tāpēc Valensijas un Bilbao komandas ir patiešām labas. Savukārt ČEZ esam iepazinuši un zinām, ko sagaidīt. Visi komandā gaida iespēju spēlēt pret ACB komandām, jo tas parādīs to, cik laba komanda mēs esam," stāstīja Danielss.

Danielss atzīst, ka līdz šim aizvadītajās spēlēs varēja rādīt labāku sniegumu, bet, neraugoties uz to, viņš sevi uzskata par vienu no svarīgākajiem spēlētājiem "VEF Rīga" komandā.

"Vienmēr ir iespējas spēlēt labāk. Domāju, ka man ir jāuzlabo sniegums aizsardzībā. Cenšos vienkārši pildīt savu lomu, kas ir spēlēt labu aizsardzību, saasināt spēli ar caurgājieniem un kopumā iejusties komandas spēlē. Domāju, ka esmu iejuties veiksmīgi," turpināja amerikāņu basketbolists. "Uzskatu sevi par vienu no daudzpusīgajiem spēlētājiem, jo spēju doties caurgājienos, mest no distances, spēlēt aizsardzībā. Saliekot to visu kopā, domāju, ka mana daudzpusība padarījusi manu lomu komandā par diezgan nozīmīgu."

Danielsam šī ir pirmā sezona, kad viņš spēlē kādā no eirokausu turnīriem, jo līdz šim viņš pārstāvēja Francijas un Grieķijas komandas, kas piedalījās tikai nacionālajos čempionātos. Pašreizējo spēļu kalendāru viņš pielīdzina Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA).

"Noteikti, ka tā ir interesantāk, kad treniņus biežāk aizvieto spēles, lai gan mums tāpat notiek nopietns treniņdarbs. Spēļu kalendārs ir gandrīz pielīdzināms NBA grafikam, kas man ir pa prātam. Tā arī bija viena no motivācijām, kad izvēlējos piekrist VEF piedāvājumam – iespēja piedalīties vairāk augsta līmeņa spēlēs," skaidroja Danielss.

Tāpat viņam patīk dzīvot Rīgā, lai arī basketbolists izceļas uz citu cilvēku fona: "Pamazām iekārtojos, lai gan brīžiem ir grūtāk. No vietām, kurās esmu spēlējis Eiropā, šeit bijis visgrūtāk, jo uz citu fona vairāk izceļos. Francijā ir daudz tumšādaino cilvēku, tāpat arī Grieķijā, bet šeit ir citādāk, jo cilvēki daudz vairāk pievērš uzmanību ar saviem ciešajiem skatieniem. Esmu no Ņujorkas apkaimes, kur ir visdažādākās rases, tāpēc tur tādi skatieni nav ierasti. Taču Rīga ir skaista pilsēta, tajā ir daudzi lieliski cilvēki, tāpēc man un manai līgavai kopumā šeit ļoti patīk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!