Foto: F64
Rīgas svētku ietvaros jau sesto rezi risināsies arī basketbola turnīrs "Krastu mačs", kurā traidicionāli sacensās Daugavas labā un kreisā krasta komandas.

Diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs", kas notiek Rīgas ostas svētku un Rīgas svētku ietvaros, šogad 15.-16.augustā norisināsies jau sesto gadu. 24 stundās 48 komandu sastāvā laukumā dodas ap 600 dažādu vecumposmu rīdzinieku, pulcējot ap 100 000 skatītāju. "Krastu maču" atklāj bumbas triekšanas grozā no augšas konkurss, kas pērn tika atcelts neatbilstošu laika apstākļu dēļ, bet iepriekš tajā piedalījušies tādi NBA spēlētāji kā NBA Zvaigžņu spēles šā kokursa uzvaretājs Džeremijs Evanss un divkārtējs NBA čempions Šenons Brauns, taču nepārspēts joprojām ir pašmāju dankeris Kristaps Dārgais. Trīs punktu metienu konkursā pērn jau otro reizi pēc kārtas uzvaru izcīnīja Sandis Valters.

Pēc pieciem turnīriem rezultāts ir 3:2 par labu Daugavas kreisajam krastam jeb Pārdaugavai. Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, tā autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks Aigars Bikše. Balva simbolizē Rīgas un šā turnīra vērtību simbiozi. Kausa ideja skaidri seko pašam pasākuma formātam: Rīga parādīta caur Lielo Kristapu, saule un mēness - diennakts, un basketbolists uz Lielā Kristapa pleca šajā gadījumā ir jebkurš viena vai otra Daugavas krasta iedzīvotājs.
Visu diennakti pasākuma dalībniekus un viesus izklaidē Latvijā populāri dīdžeji, notiek dažādi šovi un konkursi skatītājiem. Dalība turnīrā ir bez maksas, turklāt katrs dalībnieks saņem unikāla diziana adidas spēles kreklu – kreisais krasts baltā, bet labais – melnā krāsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!