Foto: F64

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva 12 punktus ULEB Eirolīgas mačā, palīdzot Spānijas klubam Vitorijas "Laboral Kutxa" savā laukumā ar 91:90 (23:24, 24:25, 23:21, 21:20) spraigā cīņā uzvarēt Stambulas "Galatasaray Liv Hospital".

Visu spēli abas komandas aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu, taču priekšpēdējā minūtē "Laboral Kutxa" izvirzījās vadībā ar 88:84. Tiesa, Turcijas komanda šo starpību prata atspēlēt un izvirzīties vadībā ar 90:89, taču pašā pamatlaika izskaņā Bertāna pārstāvētajai vienībai uzvaru atnesa Koltona Aiversona divi gūti punkti.

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 22 minūtes un 26 sekundes, pa to laiku realizējot vienīgo divpunktu metienu, divus no četriem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Tāpat latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, četras piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 11 efektivitātes punkti.

Tikmēr zaudējumu ULEB Eirolīgas mačā piektdien cietusi Lietuvas komanda Klaipēdas "Neptunas", kas savā laukumā ar 81:85 (15:17, 15:21, 25:17, 21:21, 5:9) papildlaikā atzina Pireju "Olympiacos" no Grieķijas pārākumu.

D apakšgrupas kopvērtējumā "Laboral Kutxa" ar divām uzvarām trīs spēlēs ir trešajā vietā, kamēr bez zaudējumiem turpina cīnīties "Olympiacos". Tikmēr "Neptunas" ar vienu panākumu ir priekšpēdējie - piektie.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!