Foto: F64

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva 19 punktus Spānija augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā, palīdzot Vitorijas "Laboral Kutxa" komandai savā laukumā ar rezultātu 103:94 (25:22, 23:16, 22:27, 33:29) uzvarēto slaveno "Barcelona" vienību.

Bertāns piezīmju nastas dēļ laukumā pavadīja vien 16 minūtes un 35 sekundes, pamanoties raidīt grozā vienu no četriem divpunktu metieniem, visus piecus tālmetienu un divus no trim soda metieniem. Viņš kļuva par visa mača rezultatīvāko spēlētāju.

Latvietis iekrāja arī piecas piezīmes, vienu atlēkušo bumbu, trīs izprovocētus noteikumu pārkāpumus un 14 efektivitātes koeficienta punktus.

Citviet ar septiņiem gūtiem punktiem laukumā pēc savainojuma izārstēšanas atgriezās Dairis Bertāns, palīdzot "Bilbao Basket" izbraukumā ar 91:85 (17:28, 23:14, 28:16, 23:27) uzvarēt Rolanda Šmita pārstāvēto Fuenlavradas "Montakit" komandu.

Aizvadot pirmo spēli kopš decembra vidus, Bertāns laukumā pavadīja 25 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem. Latvieša kontā arī viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, trīs piezīmes, divi izprovocēto noteikumu pārkāpumi un viens efektivitātes koeficienta punkts.

Tikmēr Šmits tika pie 13 minūtēm un 46 sekundēm laukumā, iekrājot četrus punktus, ko deva viens realizēts divpunktu metiens no trim un precīzi veikti abi soda metieni. Latvietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, saņēma divas piezīmes un tika pie trim efektivitātes koeficienta punktiem.

Vēl vienā mačā svētdien 14 punktus guva Kristaps Porziņģis, tomēr "Sevilla" komanda izbraukumā ar 61:82 (16:15, 18:16, 18:24, 9:27) zaudēja Tenerifes "Iberostar".

Laukumā pavadījis 22 minūtes un 47 sekundes, latvietis raidīja grozā četrus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Viņš iekrāja arī trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, vienu pārtvertu bumbu, divas kļūdas, divas piezīmes, divus izprovocētus noteikumu pārkāpumus un 12 efektivitātes koeficienta punktus.

Porziņģis kļuva par savas komandas dalītu rezultatīvāko spēlētāju.

Čempionāta kopvērtējumā "Bilbao Basket" komanda ar 13 uzvarām 18 cīņās ieņem ceturto vietu, "Laboral Kutxa" ar deviņām uzvarām atrodas devītajā pozīcijā, bet "Montakit" un "Sevilla" vienības izcīnījušas attiecīgi četras un trīs uzvaras, kas tām dod pēdējās divas vietas 18 klubu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!