Foto: AFP/Scanpix

Latvietis Dāvis Bertāns ceturtdien guva 19 punktus ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā otrā posma - "Top 16" sacensību - piektās kārtas mačā, palīdzot Spānijas komandai Vitorijas "Laboral Kutxa" savā laukumā pārliecinoši ar rezultātu 102:83 (34:18, 27:24, 23:19, 18:22) uzvarēt Milānas "EA7 Emporio Armani" no Itālijas.

Laukuma saimnieki vadībā atradās visas spēles garumā, jau pirmajā ceturtdaļā tiekot pie 16 punktu pārsvara. Izcils šajā laikā bija Bertāns, kurš spēles pirmo piecu minūšu laikā guva 16 no komandas 20 punktiem. Mača turpinājumā viesi vairs netika tuvāk par 12 punktu atstatumu, kamēr Spānijas kluba pārsvars sasniedza 29 punktu atzīmi.

Bertāns laukumā pavadīja 16 minūtes un vienu sekundi, raidot grozā abus divpunktu metienus un četrus no pieciem tālmetieniem, kā arī visus trīs soda metienus. Viņš kļuva par savas komandas un arīdzan visa mača rezultatīvāko spēlētāju.

Latvietis iekrāja arī divas kļūdas, vienu rezultatīvu piespēli, divas piezīmes, vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu un 16 efektivitātes koeficienta punktus.

Mājinieku labā 16 punktus guva amerikānis Maiks Džeimss, bet 18 punktus Milānas kluba labā guva Jamaikas pārstāvis Semerdo Semjuelss.

Kā ziņots, sāpīgu zaudējumu ceturtdien piedzīvoja Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", ko trenē latviešu speciālisti Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs, ar rezultātu 95:103 (19:24, 21:18, 22:27, 26:19, 7:15) izbraukumā vien pagarinājumā piekāpjoties šīs valsts grandam Maskavas CSKA.

Pirmajā puslaikā teju visu laiku vadībā atradās CSKA komanda, kamēr viesi vien otrās ceturtdaļas izskaņā uz brīdi panāca neizšķirtu 40:40. Laukuma saimnieku pārsvars nebija lielāks par astoņiem punktiem, bet trešajā ceturtdaļā vadībā pamīšus pabija jau abas komandas. Ceturtajā ceturtdaļā salīdzinoši drošā vadībā atgriezās CSKA vienība, izveidojot 11 punktu handikapu, tomēr ceturtdaļu "Ņižņij Novgorod" noslēdza ar 13:2 izrāvienu un trīs sekundes pirms fināla svilpes panāca neizšķirtu 88:88.

Pagarinājumā vadībā pabija abas komandas, bet noslēdzošās minūtes ievadā CSKA bija līderos ar 96:95. Atlikušajā laikā viesi savas iespējas neizmantoja, kamēr Maskavas kluba pārstāvji darbojās aukstasinīgi un panāca uzvaru.

Serbes Milošs Teodosičs uzvarētāju labā guva 25 punktus, bet ar 22 punktiem "Ņižņij Novgorod" sastāvā izcēlās amerikāņi Teilors Ročestijs un Trejs Tompkinss.

CSKA komandai tā bija piektā uzvara tikpat turnīra spēlēs, kas dod pirmo vietu F apakšgrupā, kamēr "Ņižņij Novgorod" un "Laboral Kutxa" ar diviem panākumiem dala ceturto un piekto pozīciju. Milānas komandas kontā ir viena uzvara.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!