Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien iemeta trīs punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda izbraukumā ar 96:104 (18:29, 25:15, 30:31, 23:29) piekāpās Memfisas "Grizzlies".

"Spurs" vienība piedzīvojusi divus zaudējumus pēc kārtas, kas apgrūtinājis tās izredzes izcīnīt pirmo vietu ne tikai Rietumu konferences kopvērtējumā, bet arī visā līgā.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadītajās nepilnās astoņās minūtēs grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, kā arī atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu, vienu rezultatīvu piespēli, vienu bloku, vienu kļūdu un trim piezīmēm.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Kavai Lenards, kamēr 21 punktu un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Lemarkuss Oldridžs.

Savukārt "Grizzlies" rindās 19 punktus iemeta Maiks Konlijs, bet par vienu mazāk Zekam Rendolfam.

Jau šī mača pirmās ceturtdaļas laikā "Grizzlies" basketbolistiem izdevās sasniegt desmit punktu pārsvaru un pirmās 12 minūtes noslēgt ar 11 punktu handikapu (29:18). Tomēr otrajā ceturksnī viesi no Sanantonio atspēlējās. Bertāns pirmo reizi laukumā nāca pašās pirmās ceturtdaļas beigās, uzreiz netrāpot trīspunktnieku, bet otrā ceturkšņa sākumā viņš tika nomainīts.

"Spurs" vienībai pirmo puslaiku izdevās noslēgt tikai ar viena punkta deficītu (43:44), taču otrajā puslaikā iniciatīva atkal piederēja mājiniekiem. Atkārtoti Bertāns laukumā devās nepilnas deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām, neilgi pēc tam trāpot arī savu vienīgo tālmetienu, taču pēc pāris minūtēm viņš tika nomainīts.

Tikmēr "Spurs" basketbolistiem neizdevās lauzt šīs cīņas gaitu un panākt pretiniekus, jo "Grizzlies" visu laiku turējās dažu punktu attālumā. Pamatlaika noslēdzošajās 90 sekundēs pie teikšanas vēlreiz tika arī Bertāns, taču spēles liktenis tobrīd jau lielā mērā bija izšķirts.

Ar 52 uzvarām 68 spēlēs "Spurs" komanda visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem otro vietu, par divu panākumu tiesu atpaliekot no līderes Goldensteitas "Warriors".

Tikmēr Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā ar 27 uzvarām 69 spēlēs ir 12.vietā.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs svētdien, savā laukumā uzņemot Sakramento "Kings", bet 25.martā to savu skatītāju priekšā gaida tikšanās ar "Knicks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!