Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas mačā palīdzot Spānijas klubam Vitorijas "Laboral Kutxa" astotās kārtas mačā ar 89:82 (19:19, 20:19, 28:27, 22:17) izbraukumā pieveikt Turcijas komandu Stambulas "Galatasaray Liv Hospital".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 24 sekundes, pa to laiku realizējot vienīgo divpunktu metienu un trīs no četriem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā viena atlēkusī bumba, divas kļūdas, viena rezultatīvas piespēle un četras piezīmes, kas ļāva tikt pie sešiem efektivitātes punktiem.

Izšķirošo pārsvaru Spānijas klubs ieguva tikai noslēdzošajā spēles ceturksnī, jo praktiski viss duelis starp komandām tika aizvadīts ļoti sīvā cīņā. Vēl mazāk nekā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Galatasaray Liv Hospital" atradās vadībā ar 80:79, taču turpinājumā Bertāna pārstāvētajai "Laboral Kutxa" izdevās veikt septiņu punktu izrāvienu, kas arī nodrošināja izšķirošo pārsvaru.

Par šīs spēles rezultatīvāko basketbolistu kļuva Fernando San Emeterio no "Laboral Kutxa", kurš guva 25 punktus.

Ar četrām uzvarām astoņos mačos "Laboral Kutxa" ieņem trešo vietu, par uzvaru tiesu apsteidzot "Galatasaray Liv Hospital" un Lietuvas komandu Klaipēdas "Neptunas".

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!