Foto: AFP/Scanpix

Divu Latvijas basketbolistu pārstāvēto klubu duelī ULEB Eirolīgas otrā posma spēlē Dāvis Bertāns ceturtdien ar 12 gūtiem punktiem palīdzēja Vitorijas "Laboral Kutxa" komandai sagraut Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Vācijas čempionvienību Bambergas "Brose Baskets".

Spānijas klubs savās mājās svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 90:64 (26:13, 23:17, 23:16, 18:18), tiekot pie piektā panākuma septiņos mačos un kļūstot par F apakšgrupas līderi.

Bertāns spēlēja tikai deviņas minūtes un 30 sekundes, jo ceturtās ceturtdaļas sākumā nopelnīja piekto personisko piezīmi un bija spiests atstāt laukumu. Tomēr sev atvēlētajā laikā viņš darbojās ļoti produktīvi. Latvietis trāpīja trīs no četriem tālmetieniem, kā arī realizēja vienīgo divpunktu metienu un vienīgo soda metienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un pieļāva vienu kļūdu. Bertānam esot laukumā "Laboral Kutxa" guva par 14 punktiem vairāk nekā pretinieki, bet viņš pats spēlē nopelnīja astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Tik laba spēle neizdevās Strēlniekam, kurš nospēlēja 23 minūtes un vienu sekundi, gūstot piecus punktus. Viņš trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem, izdarīja piecas rezultatīvas piespēles un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Latvijas izlases saspēles vadītājs nopelnīja 11 efektivitātes punktus, taču kamēr viņš bija laukumā Bambergas klubs iemeta par 16 punktiem mazāk nekā pretinieki.

"Laboral Kutxa" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija grieķis Jannis Burusis, bet amerikānis Maiks Džeimss sameta 16 punktus. "Brose Baskets" labā Bredlijs Vanameikers guva 11, bet Daniels Teiss desmit punktus.

Bertāns laukumā devās pirmās ceturtdaļas beigās, drīz vien gūstot divus punktus ar sodu, kuru arī realizēja. Otrās ceturtdaļas sākumā viņš iemeta arī pirmo tālmetienu, taču drīz pēc divām personiskām piezīmēm un kļūdas tika nomainīts. Laukumā viņš atgriezās trešās ceturtdaļas beigās, kad ar diviem precīziem trīspunktu metieniem palīdzēja "Laboral Kutxa" palielināt pārsvaru.

Vitorijas klubs aizvadīja ļoti pārliecinošu spēli, pirmās ceturtdaļas beigās iegūstot desmit punktu pārsvaru, ko turpinājumā spēja arvien palielināt. Savukārt "Brose Baskets" sasparojās trešās ceturtdaļas pirmajās minūtēs, tomēr pakaļdzīšanās bija neveiksmīga un spēles izskaņa tāpēc kļuva par formalitāti.

Kā zināms, Bertāns vien janvāra beigās atgriezās laukumā pēc tam, kad bija atlabis no ceļgala krustenisko saišu plīsuma. Šāds savainojums viņam bija otro reizi karjerā, bet atveseļošanās periods šoreiz prasīja aptuveni desmit mēnešus. Šī Bertānam bija šosezon trešā spēle.

Ceturtdien notika vēl trīs ULEB Eirolīgas spēles.

F apakšgrupā Madrides "Real" viesos ar 93:82 (26:26, 17:24, 28:19, 22:13) uzvarēja Rima Kurtinaiša trenēto Maskavas apgabala "Himki" vienību. Spānijas kluba labā Gustavo Ajons guva 24 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet Serhio Ļuļs sameta 17 punktus un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Krievijas vienībā Džeimss Augustīns atzīmējās ar 20, bet Aleksejs Šveds ar 17 punktiem.

Savukārt E apakšgrupā Serbijas klubs "Crvena Zvezda Telekom" no Belgradas mājās ar 94:74 (26:12, 17:20, 19:24, 32:18) uzvarēja Horvātijas vienību Zagrebas "Cedevita", bet turku komanda Stambulas "Fenerbahce" savā laukumā ar 80:59 (16:15, 25:13, 20:17, 19:14) sagrāva Malagas "Unicaja" no Spānijas.

"Fenerbache", kuras rindās Luidži Datome guva 13, bet Ekpe Udohs un Rikijs Hikmens pa 12 punktiem, eirolīgā izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas, joprojām paliekot vienīgā komanda, kura otrajā posmā nav zaudējusi.

F apakšgrupas kopvērtējumā "Laboral Kutxa" ir pirmā ar piecām uzvarām septiņos mačos. Pa četriem panākumiem ir Maskavas CSKA, "Real" un "Himki", taču pirmie ir aizvadījuši par spēli mazāk. "Brose Baskets" ir trīs uzvaras un četri zaudējumi, bet Pirejas "Olympiacos" tikuši pie tikpat panākumiem, taču sešos mačos. Grupas beigās ar Tikai divus panākumus izdevies gūt Spānijas grandam Barselonas "Lassa", bet Kaspara Vecvagara pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" izcīnījuši vienu uzvaru. Abas grupas pastarītes piektdien tiksies savā starpā.

E apakšgrupas līderi ar septiņām uzvarām tikpat mačos ir "Fenerbahce". Pa četrām uzvarām ir Krievijas klubam Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un "Crvena Zvezda Telekom", kamēr pa trim uzvarām iekrājušas Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas un Atēnu "Panathinaikos" no Grieķijas. Pa diviem panākumiem ir "Unicaja" un "Cedevita", bet vēl viena Turcijas vienība Stambulas "Darussafaka Dogus" guvusi vienu uzvaru sešos mačos.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!