Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva 13 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionāta spēlē, palīdzot Vitorijas "Laboral Kutxa" komandai, no kuras galvenā trenera amata šonedēļ tika atlaists itālis Marko Krespi, savā laukumā ar 79:62 (15:20, 21:17, 19:8, 24:17) uzvarēt Sansebastjanas "Gipuzkoa Basket" vienību.

Bertāns laukumā pavadīja 15 minūtes un 39 sekundes, realizējot četrus no septiņiem tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Viņš kļuva par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Latvietis iekrāja arī divas atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli, trīs piezīmes, vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu, dalītu labāko +/- koeficientu komandā (+14) un trīs efektivitātes koeficienta punktus.

Citā mačā trešo reizi šosezon Fuenlavradas "Montakit" komandas sastāvā laukumā devās 19 gadus vecais Rolands Šmits, bet viņa klubs ar 63:75 (16:17, 19:12, 11:22, 17:24) izbraukumā zaudēja "Rio Natura Monbus".

Laukumā pavadīto trīs minūšu un desmit sekunžu laikā Šmits metienus pa grozu neveica, iekrājot pozitīvu +/- koeficientu (+4) un paliekot ar neitrālu efektivitātes koeficienta rādītāju.

Svētdien spēles aizvadīs arī Daira Bertāna un Kristapa Porziņģa pārstāvētās komandas.

Čempionāta kopvērtējumā Daira Bertāna pārstāvētā "Bilbao Basket" komanda ar piecām uzvarām sešās spēlēs ieņem ceturto pozīciju, atpaliekot vien no Malagas "Unicaja", Madrides "Real" un "Barcelona".

"Laboral Kutxa" ar trim uzvarām septiņos mačos ieņem 11.vietu, Porziņģa pārstāvētā "Sevilla" vienība ar vienu uzvaru sešās cīņās atrodas 16.pozīcijā, bet "Montakit" ar vienu panākumu septiņās spēlēs atrodas 17.vietā 18 klubu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!