Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva 14 punktus Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā, palīdzot Vitorijas "Laboral Kutxa" uzvarēt talantīgā Latvijas uzbrucēja Kristapa Porziņģa pārstāvēto "Sevilla".

"Laboral Kutxa" savā laukumā bija pārāki ar 100:60 (28:16, 26:17, 23:8, 23:19).

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 58 sekundes, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un visus sešus soda metienus. Tāpat latvieša rēķinā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, trīs piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 14 efektivitātes punkti.

Tikmēr Porziņģis nospēlēja 27 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā guva 12 punktus. Viņš iemeta divus no četriem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat Porziņģis iekrāja divas atlēkušās bumbas, piecas personiskās piezīmes, divus izprovocētus noteikumu pārkāpumus un trīs efektivitātes punktus.

Pie uzvaras svētdien izdevās tikt pašlaik savainotā Daira Bertāna pārstāvētajai "Bilbao Basket", kas savā laukumā ar 70:58 (20:13, 14:23, 20:12, 16:10) uzvarēja Santjago de Kompostelas "Rio Natura Monbus" basketbolistus.

Kā zināms, pirms divām nedēļām Dairis Bertāns parādīja lielisku sniegumu pret spēcīgo Madrides "Real" komandu, tomēr atsvaidzināja labās kājas paceles cīpslas traumu, taču jau tuvākajā laikā viņš varētu atgriezties laukumā.

Zaudējumu sestdien cietusi jaunā latvieša Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" vienība, kas ar 77:88 (27:25, 19:19, 17:21, 14:23) piekāpās Grankanārijas "Herbalife".

Šmits šai cīņai pieteikts nebija.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 13 kārtām "Bilbao Basket" komanda ar deviņām uzvarām ieņem piekto pozīciju, "Laboral Kutxa" ar sešām uzvarām atrodas devītajā pozīcijā, bet "Montakit" un "Sevilla" vienības izcīnījušas pa trim uzvarām, kas tām dod attiecīgi pēdējās divas vietas 18 komandu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!