Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" uzbrucējs Dāvis Bertāns šobrīd vairāk piedomā par savu sniegumu aizsardzībā, jo tikai tā viņš var nodrošināt sev patstāvīgu spēles laiku.

Aizvadītā mēneša laikā Dāvis Bertāns, pateicoties komandas biedru savainojumiem, ir izkarojis sev stabilu spēles laiku, šajā laikā vidēji mačā gūstot 12,6 punktus. Pirmdien "Spurs" piekāpās vienai no šīs sezonas pastarītēm Atlantas "Hawks", un izšķirošajos momentos latvietim neizdevās tikt galā ar pretinieku saspēles vadītāju Denisu Šrēderu. "Spurs" galvenais treneris atzīst, ka Bertānam sniegums aizsardzībā vēl jāuzlabo.

"Viņam tā ir tāda kā vājība, bet viņš sāk saprast, ka kustināt savas kājas, kā izvairīties no piezīmēm, kā izdarīt visu laicīgi, lai ieņemtu labāko pozīciju laukumā," teica Popovičs, kurš iepriekš slavējis Bertāna labo metienu.

Bertāns ir apņēmības pilns kļūt par stabilu aizsardzības spēlētu, kas ļautu viņam biežāk spēlēt izšķirošajos momentos.

"Es cenšos vairāk piedomāt par aizsardzību. Sezonas laikā kļūt labākam ātruma ziņā īsti nav iespējams. Ir jāzina pretinieku spēlētāji, viņu stiprās un vājās vietas, un jācenšas tās izmantot," skaidroja pats basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!