Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns svētdien ceturto reizi karjerā laukumā devās Sanantonio "Spurs" komandas starta pieciniekā, kamēr viņa pārstāvētā vienība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 118:102 (21:27, 37:22, 41:25, 19:28) pārspēja Sakramento "Kings".

Bertāns kopumā šajā mačā laukumā pavadīja nedaudz vairāk par 15 minūtēm, kuru laikā guva divus punktus. Mērķi svētdien sasniedza latvieša vienīgais divpunktu raidījums, kamēr abi viņa tālmetieni lidoja grozam secen.

Tāpat Bertāna rēķinā viena atlēkusī bumba, viens noteikumu pārkāpums un sliktākais +/- raidījums komandā (-17).

"Spurs" komanda pēc uzvaras pār "Kings" ir pārtraukusi divu zaudējumu sēriju, bet šoreiz vienības sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija pieredzējušais spānis Po Gasols, turklāt viņa rēķinā arī deviņas atlēkušās bumbas, kamēr 18 punktus pievienoja Lemarkuss Oldridžs.

Savukārt "Kings" sastāvā pa 18 punktiem sameta Villijs Kolejs-Stains un Baijs Hīlds.

Iznākot spēles sākumsastāvā, Bertāns gan ar ievērības cienīgu sniegumu neizcēlās, bet viņa pirmais metiens trīs punktu vērtē bija nesekmīgs. Tikmēr "Kings" basketbolisti maču sāka ļoti veiksmīgi, pirmajās minūtēs iegūdami 14:2 pārsvaru. Pēc tam latvietis tika nomainīts, bet Sanantonio komanda pamazām iespēlējās un sāka dzīties pakaļ pretiniekiem.

Nākamo reizi Bertāns laukumā devās otrā ceturkšņa ievadā, kad "Spurs" vienība jau bija izlīdzinājusi spēli, turklāt tieši pēc Latvijas basketbolista pustālā metiena mājinieki pirmo reizi izvirzījās vadībā - 32:31. Drīz vien viņš atkal tika nomainīts un spēlē atgriezās vien pašās pamatlaika noslēdzošajās minūtēs. Tikmēr Sanantonio klubam bija izdevies pārņemt iniciatīvu, kas pirmo puslaiku ļāva noslēgt ar deviņu punktu vadību (58:49). Otrajā puslaikā "Spurs" basketbolisti dominēja laukumā, jo ceturtajā ceturtdaļā mājinieku pārsvars sasniedza jau teju 30 punktus (114:86), bet noslēdzošajās minūtēs "Kings" spēja rezultāta starpību padarīt pieklājīgāku.

Bertāns laukumā atgriezās vairāk nekā sešas minūtes līdz pamatlaika beigām, bet pie punktiem vairs netika.

Ar 69 spēlēs izcīnītām 53 uzvarām "Spurs" komanda visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem otro vietu. Līderei Goldensteitas "Warriors" tikpat mačos ir 55 panākumi. Tikmēr "Kings" ar 27 uzvarām 70 spēlēs ir Rietumu konferences 13.pozīcijā.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs otrdien, kad izbraukumā spēkosies ar Minesotas "Timberwolves", bet pēc tam gaidāma četru mājas spēļu sērija, kuras ietvaros 25.martā gaidāma tikšanās arī ar Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!