Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns ceturtdien iedzīvojās savainojumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Lasvegasas Vasaras līgas spēlē.

Latvieša pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda trešdien ar 86:81 (25:20, 15:20, 15:25, 31:16) pieveica Ņūorleānas "Pelicans" un sasniedza šīs Vasaras līgas ceturtdaļfinālu.

Bertāns šo maču uzsāka "Spurs" sākumsastāvā, taču otrajā ceturtdaļā viņš iedzīvojās augšstilba savainojumā. Tiesa, viņš spēja laukumu atstāt saviem spēkiem, bet pēcāk spēlē vairs neiesaistījās. Lielajā pārtraukumā latvietis devās uz ģērbtuvēm, bet otrajā puslaikā bija uz komandas soliņa.

Pagaidām nav zināms, cik nopietna ir basketbolista trauma.

Kopumā Bertāns šajā mačā nospēlēja 12 minūtes, kuru laikā iemeta trīs punktus. Latvietis realizēja vienu no četriem trīspunktniekiem, bet vienīgais divpunktnieks nebija precīzs. Tāpat basketbolista rēķinā trīs atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle.

Kārtējo lielisko spēli Vasaras līgā aizvadīja "Spurs" spēlētājs Braiens Forbss, kurš iemeta 29 punktus.

Šo sacensību pirmajā mačā sestdien "Spurs" ar 74:75 piekāpās Maiami "Heat", bet Bertāns šajā duelī iemeta sešus punktus, kamēr otrajā spēlē Sanatonio vienības uzvarā pār Filadelfijas "76ers" viņam 20 punkti. Savukārt trešdien "Spurs" ar 99:85 uzvarēja Memfisas "Grizzlies", latvietim izveļoties ar pieciem punktiem.

Pirms tam "Spurs" pagājušajā nedēļā spēlēja NBA Vasaras līgā Jūtā, uzvarot vienā no trijiem mačiem, bet Bertānam iemetot attiecīgi 12, 14 un deviņus punktus.

Lasvegasas Vasaras līgā ir divi Latvijas pārstāvji, jo Ņūorleānas "Pelicans" komandā strādā arī treneris Raimonds Feldmanis.

Tikmēr "Spurs" komandu Vasaras līgā vada galvenā trenera Grega Popoviča palīgs Vils Hārdijs.

Savā debijas sezonā NBA regulārajā čempionātā Bertāns laukumā gāja 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Bertāns četros mačos guva vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa debijas sezonā latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes "Hornets" tika iemests 21 punkts.

Bertāns kļuva par pirmo latviešu basketbolistu, kurš spēlējis NBA konferences finālā, izslēgšanas turnīra rezultatīvākajā mačā tiekot pie 13 punktiem. Kopā latvietis 13 "play-off" mačos vidēji nospēlēja 8,6 minūtes, kuru laikā izcēlās ar vidēji 2,8 punktiem un savāca 1,5 bumbas zem groziem.

Kā vēstīts, šovasar Bertāns paziņoja, ka palīdzēs Latvijas izlasei gaidāmajā Eiropas čempionātā. Patlaban 24 gadus vecais Bertāns iepriekšējo reizi valstsvienībā spēlēja pirms pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!