Foto: F64
Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns nominēts aizejošā gada Eiropas labākā jaunā basketbolista balvai, vēsta Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļa ("FIBA Europe").

Serbijas čempionvienības Belgradas "Partizan" pārstāvis balvai nominēts kopā ar vēl deviņiem spēlētājiem no Spānijas, Horvātijas, Melnkalnes, Serbijas, Krievijas, Slovēnijas, Lietuvas un Francijas.

Balvai nominēts arī pagājušā gada Eiropas labākais jaunais basketbolists Jons Valančūns no Lietuvas, kā arī Bertāna komandas biedrs Leo Vestermans no Francijas.

"FIBA Europe" kandidātus uz balvu izvēlējusies, balstoties uz spēlētāju individuālo sniegumu kluba rindās un izlasē.

Savas balsis līdzjutēji līdz 31.janvārim var atdot "FIBA Europe" oficiālajā mājaslapā internetā. Līdzjutēju balsojuma rezultāti tiks apvienoti ar žūrijas balsojumu, bet uzvarētāji tiks nosaukti nākamā gada februāra vidū.

Pašlaik 20 gadus vecais Bertāns pagājušajā sezonā no Slovēnijas komandas Ļubļanas "Union Olimpija" pārcēlās uz "Partizan", noslēdzot līgumu uz trim ar pusi sezonām.

Aizejošajā gadā ULEB Eirolīgas turnīrā Bertāns vidēji ik mačā guvis 3,0 punktus un izcīnījis 2,2 atlēkušās bumbas, bet 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā viņš šogad Latvijas izlases rindās izcēlās ar 8,6 punktiem vidēji ik mačā un 4,4 bumbām zem groziem, palīdzot Latvijas valstsvienībai kvalificēties finālturnīram.

Pagājušā gada vasarā Bertānu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

Aptauja tiek rīkota kopš 2005.gada. No Latvijas basketbolistiem tajā uzvarējusi Anete Jēkabsone-Žogota, kuru pirmajā aptaujā atzina par gada labāko jauno basketbolisti, bet 2007.gadā - par labāko basketbolisti.

Par pagājušā gada Eiropas labāko basketbolistu tika atzīts vācietis Dirks Novickis, par labāko basketbolisti kļuva Spānijas izlases spēlētāja Alva Torrensa, bet labāko jauno basketbolisti sievietēm - beļģiete Emma Mēsemane.

Šīm nominācijām šogad nav izvirzīts neviens Latvijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!