Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ir pieejama ļoti smalka statistika par dažādiem spēles elementiem, un aprēķināts, ka latvietis Dāvis Bertāns no Sanantonio "Spurs" komandas sev atvēlētajā laikā ir otrais produktīvākais debitants līgā, raksta portāls "bleacherreport.com"

Lai arī Bertāna spēles laiks pirmajā sezonā nav stabils, tomēr viņa pienesums laukumā ir pietiekami liels. Statistiķi aprēķinājuši, ja Bertāna spēles laiks vidēji būtu 36 minūtes, tad viņš izceltos 13,4 punktiem, 2,2 piespēlēm, 1,4 bloķētajiem metieniem un realizētu 39 procentus tālmetienus.

Tāpat NBA statistika rāda, ka, ja Bertāns "Spurs" sākumsastāvā nomainītu Po Gasolu, tad komanda 100 uzbrukumos varētu samest 130 punktus. Visi šie aprēķini pierāda, ka Bertāns sev atvēlētajā laikā ir otrais produktīvākais NBA debitants, piekāpjoties tikai Džoelam Embīdam no Filadelfijas "76ers".

""Spurs" komanda atkal ir atradusi maza līmeņa supervaroni, kurš varētu spēlēt daudz lielāku lomu komandā," raksta "bleacherreport.com"

Šosezon Bertāns NBA aizvadījis 57 spēles, no kurām četrās devies pamatsastāvā. Viņš vidēji laukumā pavadījis nepilnas 12 minūtes, gūstot 4,3 punktus, izcīnot 1,4 atlēkušās bumbas.

"Viņš spēlē vispusīgu spēli – bloķē metienus, smagi strādā aizsardzībā, bet viņa prasmes kā metējam ir unikālas," izdevumam "San Antonio Express-News" sacījis "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!