Foto: F64

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš spēlē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Sanantonio "Spurs", ir priecīgs, ka varēs atkal uzspēlēt valstsvienībā un kopā ar brāli Dairi, viņš pastāstīja intervijā portālam "basket.lv".

Dāvis Bertāns bija iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā es Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra trešā posma spēlēm izbraukumā ar Zviedrijas un Ukrainas izlasēm, tomēr bija neskaidrības par viņa apdrošināšanu. Acīmredzot visas formalitātes ir atrisinātas, un Bertāns paudis gatavību sākt trenēties ar komandu jau no pirmās treniņnometnes dienas.

"Jūtos labi, esmu gan atpūties, gan paguvis pastrādāt treniņzālē. Divas nedēļas kopā ar sieviņu paceļojām pa Eiropu, Milānā apciemojām brāli. Kopš jūnija sākuma darbojos treniņzālē – strādāju pie individuālās tehnikas niansēm," stāstīja Bertāns. "Gatavošanās posms būs ļoti īss, tāpēc svarīgi īsā laikā saliedēties vienotā komandā. Un jābūt ļoti labai aizsardzībai. Ja noturēsim pretiniekus zem 70 punktiem, būs labas iespējas uzvarēt."

Bertāns sezonas laikā redzēja Latvijas izlases spēles, un viņš zina, ka gaidāmie mači būs pietiekami sarežģīti.

"Redzēju, cik labi komandas spēlēja ar Turciju, redzēju arī spēli ar Ukrainu. Anžejam Pasečņikam komandas biedrs stāstījis, ka zviedri ļoti nopietni gatavojas vasaras spēlēm un nešaubos, ka ukraiņi darīs tāpat. Visi būs stiprāki, nekā ziemā," stāstīja "Spurs" basketbolists. " Šaubu nav par to, ka mēs ar Dairi vienmēr esam gribējuši spēlēt kopā un īpašs prieks, ka to varam darīt Latvijas valstsvienībā kopā ar saviem čaļiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!