Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē lielisku sniegumu pēdējā ceturtdaļā nodemonstrēja latvietis Dāvis Bērtāns, kurš tādējādi sekmēja Sanantonio "Spurs" uzvaru savā laukumā ar rezultātu 100:98 pār Memfisas "Grizzlies".

Bertāns šajā spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un guva 17 punktus, no kuriem 13 sameta pēdējā ceturtdaļā. Viņš realizēja četrus no astoņiem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem. Latvieša kontā arī četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba un labākais "+/-" koeficients komandā – +18.

Rezultatīvākais "Spurs" komandā bija Tonijs Pārkers, kurš guva 23 punktus, 14 punktus pievienoja Denijs Grīns, bet 11 punkti Kaila Andersona kontā. "Grizzlies" rindās ar 23 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Marks Gasols, bet Dilons Hārpers pievienoja 21 punktu.

Dāvis Bertāns spēlē iesaistījās otrajā ceturtdaļā, un viņš uzreiz izcēlās ar pāris rezultatīvām piespēlēm un realizētiem četriem no pieciem soda metieniem. Pirmo metienu no spēles viņš trāpīja pēdējā ceturtdaļā, iemetot pustālo metienu. Mirkli vēlāk viņš trieca bumbu grozā, tad noslēdza uzbrukumu ar vēl vienu "danku", kā arī ar tālmetienu panāca "Spurs" vadību ar 85:83. Noslēgumā Bertāns iemeta divus soda metienu un trieca bumbu grozā pēc komandas biedra neprecīzā metiena (96:89). Atlikušajā pusotrā minūtē "Spurs" prata nosargāt pārsvaru un izcīnīt uzvaru.

"Spurs" Rietumu konferences kopvērtējumā ar 37 uzvarām un 27 zaudējumiem ierindojas piektajā vietā, taču trešā vieta ir pavisam tuvu. Sanantonio komandai aizvadītās desmit spēles nav bijušas pārāk veiksmīgas, jo gūtas tikai trīs uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!