Foto: F64

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma - "Top 16" sacensību - pēdējās kārtas mačā, bet viņa pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan" ar 55:64 (13:16, 15:24, 14:14, 13:10) izbraukumā piekāpās Turcijas vienībai Stambulas "Galatasaray Liv Hospital".

Bertāns šoreiz nospēlēja 22 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem un trīs no pieciem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, bet arī nopelnīja piecas piezīmes, kas deva septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Tomēr laikā kamēr Bertāns atradās laukumā "Partizan" basketbolisti iemeta par astoņiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā.

Pa 11 punktiem "Partizan" rindās šajā mačā guva arī Žofrijs Loverņē un Bogdans Bogdanovičs.

Savukārt "Galatasaray Liv Hospital" rindās ar 16 punktiem izcēlās gruzīns Manučars Markoišvili.

Pateicoties šim panākumam Stambulas klubs kvalificējās ceturtdaļfinālam, ārpus labāko astotnieka atstājot Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Citā pēdējās kārtas mačā pie negaidīta panākuma tika pašlaik savainotā latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris", kas ar 87:80 (18:18, 18:20, 21:21, 30:21) savā laukumā pieveica spēcīgo Spānijas vienību Madrides "Real".

Uzvarētājiem lielisku sniegumu nodemonstrēja Džastins Dentmons, kurš guva 36 punktus.

Savukārt "Real" rindās ar 23 punktiem izcēlās Serhio Ļuļs.

Šis "Real" zaudējums ļāva F apakšgrupā uzvarēt Krievijas komandai Maskavas CSKA. Tāpat jau zināmi visi ceturtdaļfināla pāri - "Real" spēkosies ar Grieķijas vienību Pireju "Olympiacos", CSKA tiksies ar citu Grieķijas klubu Atēnu "Panathinaikos", Milānas "EA7 Emporio Armani" no Itālijas sacentīsies ar Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi Electra", bet Spānijas klubs "Barcelona" tiksies ar "Galatasaray Liv Hospital".

Tikmēr "Partizan" un "Žalgiris" 14 otrā posma mačos izcīnīja attiecīgi četras un divas uzvaras, ieņemot pēdējās divas vietas F grupā.

ULEB Eirolīgas otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificējās četras katras grupas labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Milānā maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!