Foto: F64

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien ULEB Eirolīgas otrā posma devītās kārtas mačā guva 11 punktus, taču viņa pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Laboral Kutxa" piedzīvoja zaudējumu.

"Laboral Kutxa" viesos ar 68:82 (16:19, 14:25, 17:19, 21:19) piekāpās turnīra vicečempionei Pireju "Olympiacos" no Grieķijas.

Bertāns šajā mačā laukumā bija 24 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no sešiem tālmetieniem un savu vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viens bloķēts metiens, trīs piezīmes un viens izprovocēts pārkāpums, kas kopā deva astoņus efektivitātes punktus.

Rezultatīvākais latvieša pārstāvētājā komandā bija grieķis Jannis Burusis, kurš guva 19 punktus, kamēr pretinieku rindās ar 17 punktiem izcēlās viņa tautietis Georgs Printezis.

Maču abas komandas iesāka līdzvērtīgi, tomēr spēles otrajā ceturksnī Pireju basketbolisti sāka izrāvienu, trešajā spēles ceturtdaļā sasniedzot pat 20 punktu pārsvaru (61:41). Turpinājumā "Laboral Kutxa" nespēja atspēlēt deficītu un piedzīvoja zaudējumu.

Jau vēstīts, ka Jānis Strēlnieks piektdien nerealizēja metienu mača pēdējās sekundēs un Vācijas čempione Bambergas "Brose Baskets" izbraukumā ar 73:75 (19:25, 19:16, 17:18, 18:16) piedzīvoja zaudējumu pret Kaspara Vecvagara pārstāvēto Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris".

Pērn par Latvijas gada labāko basketbolistu atzītais Strēlnieks mača pēdējā sekundē netrāpīja divpunktu metienu, kas "Brose Baskets" komandai būtu ļāvis panākt neizšķirtu un turpināt cīņu pagarinājumā.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un 21 sekundi, guva piecus punktus, trāpīja vivenu no diviem divpunktu un vienu no diviem trīspunktu metieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas un savāca trīs efektivitātes punktus.

Savukārt "Žalgiris" rindās Vecvagars nospēlēja 13 minūtes un 22 sekundes, arī guva piecus punktus, trāpīja vienu no trim divpunktu metieniem un trīs no trim soda metieniem un nopelnīja vienu punktu efektivitātes rādītājā.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā "Žalgiris" bija vadībā ar deviņu punktu pārsvaru, taču nepilnas divas minūtes pirms beigām "Brose Baskets" panāca neizšķirtu. Mača galotnē, pateicoties precīziem soda metieniem, laukuma saimnieki ieguva divu punktu pārsvaru, ko spēles izskaņā izdevās nosargāt.

"Žalgiris" sastāvā Pauļus Jankūns guva 17 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet "Brose Baskets" rindās 25 punktus guva Nikos Zisis.

F apakšgrupas kopvērtējumā līderes ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ir Maskavas CSKA no Krievijas, kam seko "Laboral Kutxa" ar sešiem panākumiem. Piecas uzvaras ir čempiones Madrides "Real" un Maskavas apgabala "Himki" komandām. Četrus panākumus guvušas Barselonas "Lassa" un "Olympiacos", bet pa trim uzvarām ir "Brose Baskets" un "Žalgiris" kontā.

Tikmēr E apakšgrupā piektdien tika aizvadīta viena spēle, kurā Stambulas "Fenerbahce" savā laukumā ar 72:65 (14:18, 11:16, 24:6, 23:25) uzveica Serbijas komandu Belgradas "Crvena Zvezda Telekom".

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Luidži Datome, kurš guva 27 punktus, kamēr Belgradas kluba rindās ar 11 punktiem izcēlās Maiks Zirbs.

E apakšgrupā pēc deviņām kārtām līderi ar astoņām uzvarām ir "Fenerbahce" basketbolisti. Septiņas uzvaras ir Krievijas komandas Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" rēķinā, seši panākumi Atēnu "Panathinaikos" kontā, bet piecas uzvaras "Crvena Zvezda Telekom" vienībai. Pa trim uzvarām ir divām Stambulas komandām "Anadolu Efes" un "Darussafaka Dogus", bet pie divām uzvarām tikušās spāņu komanda Malagas "Unicaja" un Horvātijas vienība Zagrebas "Cedevita".

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!