Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien guva 17 punktus ULEB Eiolīgas turnīra spēlē, palīdzot Spānijas vienībai Vitorijas "Laboral Kutxa" savā laukumā ar 89:70 (24:17, 20:20, 24:15, 21:18) pārliecinoši pieveikt Pireju "Olympiacos" no Grieķijas.

Septiņus no saviem punktiem Bertāns guva ceturtajā ceturtdaļā, noturot Spānijas vienības uzvaru un sagādājot "Olympiacos" pirmo neveiksmi ULEB Eirolīgā šosezon.

Latvietis šoreiz nospēlēja 24 minūtes un 57 sekundes, realizējot trīs no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem, trīs no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat viņa kontā bija divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divi sodi un divi izprovocēti pārkāpumi, kas deva 14 efektivitātes koeficienta punktus.

Tāpat laikā kamēr Bertāns atradās laukumā "Labroal Kutxa" guva par 31 punktu vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs.

Rezultatīvāks par latvieti "Laboral Kutxa" rindās bija vienīgi francūzis Tomā Ertels, kurš iemeta 18 punktus, bet "Olympiacos" sastāvā ar 27 punktiem izcēlās Vasilis Spanulis.

Zīmīgi, ka šajā mačā "Laboral Kutxa" kļuva par pirmo komandu ULEB Eirolīgas vēsturē, kas guvusi 25 000 punktu.

Vēl vienā D apakšgrupas mačā Lietuvas vienība Klaipēdas "Neptunas" ar 62:79 (14:22, 23:13, 10:27, 15:17) izbraukumā piekāpās Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" no Serbijas.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem un 13 bumbām zem groziem izcēlās Bobans Marjanovičs.

Šīs grupas kopvērtējumā "Olympiacos" ar sešiem panākumiem septiņos mačos saglabāja stabilu pirmo vietu, bet "Laboral Kutxa" un "Neptunas" komandām tagad ir pa trim uzvarām, kas dod ceturto un piekto pozīciju.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!